Trainings- en behandelhuis De Schakel

Wat is de Schakel?

Wanneer je psychiatrische problemen hebt, is zelfstandig worden soms een grote uitdaging. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld ADHD hebt en daardoor impulsief geld uitgeeft, of je huishoudelijke taken niet gepland krijgt. Het kan ook zijn dat je bijvoorbeeld, je al een langere tijd somber voelt en het je daardoor niet lukt om op tijd op je werk te komen. Of misschien heb je nare dingen meegemaakt waardoor je prikkelbaar bent, slecht slaapt en je ruzie hebt met je ouders. Als je nog niet klaar bent om zelfstandig te wonen en behandeling en ondersteuning nodig hebt, dan kun je denken aan een opname bij De Schakel.

De Schakel is een trainings- en behandelhuis voor jongeren in de leeftijd 17 t/m 24 jaar met een psychiatrische problematiek die toe willen werken naar meer zelfstandigheid.

Het is een open afdeling op landgoed De Grote Beek, onderdeel van GGzE. Op de afdeling verblijven zowel jongens als meisjes.

De Schakel kent twee locaties, de afdeling en de woningen. Aan het begin van jouw opname verblijf je eerst voor een bepaalde tijd op de afdeling waar ook de begeleiding aanwezig is. Daar willen wij jou graag leren kennen, zodat we kunnen zien waar jij nog ondersteuning bij nodig hebt. Daarnaast kijken wij samen welke leerdoelen je hebt en hoe je gedurende jouw traject aan deze doelen kunt werken. Jij kunt die tijd gebruiken om begeleiding te leren kennen, zodat je op een later moment in jouw behandeling makkelijker om hulp kunt vragen.

Gaandeweg jouw traject werken we samen met jou in fases toe naar meer zelfstandigheid. Wanneer je verder bent in je traject kun je doorstromen naar een van onze drie woningen, welke zich op vijf minuten loopafstand van de afdeling bevinden. De begeleiding is bij de woningen op afstand aanwezig, zij komen minimaal twee keer per dag langs en zijn ten alle tijden telefonisch bereikbaar. Wanneer je bent doorgestroomd naar de woningen verwachten wij dat je zelf hulpvragen kunt stellen en op begeleiding af kan stappen op momenten dat het nodig is. Alle jongeren op de Schakel hebben een individueel traject, er wordt daarom per persoon gekeken wanneer iemand klaar is om door te stromen naar de woningen.

Een traject bij de Schakel duurt maximaal negen maanden. De begeleiding helpt je, indien het traject positief verloopt, met het vinden van een vervolgplek die zoveel mogelijk aansluit bij jouw eigen wensen. Er zijn verschillende uitstroommogelijkheden en een passende vervolgplek is persoons- en trajectafhankelijk.

Contactgegevens en bereikbaarheid

Bezoekadres en contactgegevens
Dr. Poletlaan 25 (Trap omhoog, links in de hoek)
5626ND Eindhoven

040-2967855 (Entree Klinisch - te bellen voor aanmeldingen)
Entreeklinisch@ggze.nl 

Bereikbaarheid
Openbaar vervoer
De Schakel ligt op ongeveer 30 minuten loopafstand van station Eindhoven Centraal. Kies je voor station Eindhoven Strijp-S dan is de loopafstand ongeveer 15-20 minuten.

Pak je liever de bus? Neem dan bus 8 vanaf Eindhoven Centraal – bushalte Philips Nederland of bushalte De Grote Beek. Vanaf station Eindhoven Strijp-S rijden geen bussen naar de Grote Beek.

Parkeren
Volg de route naar parkeerplaats 7 (P7).