Maak kennis met INKT

  • nov 2021
  • Pricilla Molle
  • 89
Forensische GGz
6 augustus 2018 | Chijs van Nieuwenhuizen, Ilja Bongers, Romy van Kuijk 

De afgelopen maanden zijn we samen met jongeren en ontwerpers druk in de weer geweest om de digitale tool INKT te ontwikkelen. Het eindresultaat: een handige tool die aansluit bij de behoeften van jongeren en waarmee jongeren zelf toegang tot en regie hebben over hun vragenlijstgegevens. In het onderstaande animatiefilmpje dat samen jongeren is gemaakt krijg je een impressie van INKT.

De komende tijd zullen we een tiental jongeren uitnodigen die in zorg zijn bij GGzE Eenheid Kind en Jeugd om de tool te testen. Zij mogen als een van de eersten de tool uitproberen en hun mening geven. De jongeren krijgen een eigen account waarmee ze kunnen inloggen en toegang krijgen tot hun vragenlijstgegevens. Ze mogen alle functies van de tool uitproberen. Vervolgens vragen we ze hun mening te geven in een korte vragenlijst. Een enkeling vragen we om hun mening verder toe te lichten in een interview. Met de input van deze jongeren kunnen we eventueel nog wat kleine aanpassingen maken zodat de tool helemaal geschikt is om in gebruik te nemen bij GGzE Eenheid Kind en Jeugd.

Samen krijgen we het voor elkaar

Om jongeren ook te kunnen betrekken bij de implementatie van INKT heeft ZonMw een participatievoucher toegekend. Met deze voucher willen we samen met jongeren verschillende implementatieactiviteiten bedenken en communicatiematerialen gaan maken, zoals informatiefolders, posters, deurhangers et cetera. Daarvoor zijn we op zoek naar jongeren die het leuk vinden om samen met een grafisch ontwerper en onderzoeker communicatiematerialen te ontwikkelen. Gewoon meedenken mag natuurlijk ook. Ken jij een jongere in zorg bij GGzE Eenheid Kind en Jeugd (12-18 jaar) die dit wel zou willen? Of ben jij zelf die jongere? Aarzel niet en neem contact op met de onderzoeker (romy.van.kuijk@ggze.nl).

IMG_7846.JPG

Maak kennis met de digitale tool INKT - YouTube

https://youtu.be/7qx6pZOoAuE

Binnen de jeugd-ggz wordt gebruik gemaakt van vragenlijsten om te kijken hoe het in de behandelin...

Trefwoorden