EFEd geeft workshop op het symposium 'ervaringsdeskundigheid in de forensische sector'.

  • jun 2022
  • Nienke Slikkers
  • 637
EFEd

Op 30 juni 2022 organiseert het EFP in samenwerking met het IVO (Instituut voor Onderzoek naar Leefwijzen en Verslaving) een symposium over ervaringsdeskundigheid in de forensische sector. Het Expertisecentrum Forensische Ervaringsdeskundigheid geeft een workshop op dit symposium.

Het Expertisecentrum Forensisch Ervaringsdeskundigheid (EFEd) is de plek waar alle ervaring van de afgelopen 15 jaar over inzet forensische ervaringsdeskundigheid binnen De Woenselse Poort samengebracht is. We delen onze ervaring en kennis en samen met anderen ontwikkelen we deze verder. Bij EFEd komt informatie vanuit (familie) ervaringsdeskundigen, forensische zorgprofessionals en ketenpartners samen.

In de workshop gaan we in op het ontstaan van het EFEd door Marc de Jong. Sanny Peters ervaringsdeskundige i.o. bij de Pompestichting en gaat samen met Toon Walravens het voorschakeltraject wat EFEd is aangegaan met de Pompestichting uitleggen. Zij leggen uit waar dit traject uit opgebouwd is en welke stappen er zijn gezet. En wat zijn de resultaten tot nu toe?

Trefwoorden