Première film Toon W. is hersteld

  • apr 2022
  • Reginald Snijder
  • 2189
EFEd

https://www.youtube.com/watch?v=fEJBE053Xvs

Donderdagavond 7 april was een enthousiast publiek getuige van de eerste vertoning van de film Toon W. is hersteld, naar het gelijknamige boek uit 2015. De documentaire toont het inspirerende en aangrijpende verhaal van Toon Walravens.

Walravens werd vanaf zijn jongste jaren geconfronteerd met geweld en misdrijven en zat meermaals vast in jeugdinstellingen en gevangenissen. Totdat hij besloot dat het genoeg was geweest. In de gevangenis leerde hij lezen en schrijven en kreeg hij, destijds een unicum, psychische hulp. Hij ontwikkelde zich tot professional in de geestelijke gezondheidszorg en is nu een van de kartrekkers van het Expertisecentrum Forensische Ervaringsdeskundigheid (EFEd).

Exclusief
Samen met schrijver Arnold Otten en filmmaker Rob Deelen werkte Toon de afgelopen jaren aan een documentaire over zijn leven. Deze zal nu worden ingezet als lesmateriaal door verschillende onderwijsinstituten en het wordt vertoond bij speciale bijeenkomsten. Het publiek kan de film alleen zien tijdens filmfestivals. Daarover volgt meer nieuws zodra dit bekend is.

De film is bij haar première goed ontvangen door een grote groep zorgprofessionals en mensen die direct of indirect betrokken waren bij de realisatie. Na afloop was er een gezellige ontmoeting tussen makers en kijkers.

Vier keer ‘Toon’; allen zijn zichtbaar in film ‘Toon W. is hersteld’.

Het Eindhovens Dagblad besteedde al eerder, gedurende het maakproces, aandacht aan de film.
Klik hier om het artikel te lezen.

Toon W. is Hersteld - Official Trailer - YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=fEJBE053Xvs

Trefwoorden