Project Life: start trainingen
Project Life is een herstelondersteunende training voor jongeren die in oktober start. In het artikel ...
Na een periode van oplossingen vinden voor technische perikelen, is het vandaag zo ver: INKT ( I need to Know) is live! Dit betekent dat alle jongeren tussen de 12 en 18/23 jaar binnen GGzE Kind en Jeugd (GGzE K&J) vanaf nu zelf hun vragenlijstgegevens kunnen inzien via de INKT tool.
Als onderdeel van de behandeling binnen GGzE Kind en Jeugd vullen jongeren, de behandelaar, ouders en/of leerkracht vragenlijsten in om te kijken hoe het met de behandeling gaat. Met de digitale INKT tool kunnen jongeren zelf de resultaten van deze vragenlijsten inzien. Door middel van deze gegevens krijgen de jongeren meer zicht op hun behandelvoortgang.
Volgens een oud-cliënt is een behandeling binnen de ggz vergelijkbaar met leren autorijden of leren fietsen. In het begin van de behandeling rijd je behoorlijk slecht. Je ziet de weg nauwelijks en slingert van links naar rechts. Een behandelaar geeft tips en aanwijzingen hoe je je stuur beter onder controle kunt houden. De lijnen op de weg laten zien wat jouw positie ten opzichte van de weg is. Ze helpen om je eigen rijgedrag beter te leren kennen: Op welke stukken slingerde je of raakte je de greppel? En hoeveel rechter rijdt je nu in vergelijking met het begin van je behandeling? Dat is precies wat de INKT tool laat zien. Deze metafoor is verwerkt in een vlog die tot stand is gekomen met steun van het ZonMw programma Academische Werkplaatsen Transformatie Jeugd.
De vlog is ook terug te vinden op de website van Academische Werkplaatsen Jeugd.
INKT is speciaal voor jongeren gemaakt. Alle jongeren tussen de 12 en 18/23 jaar, die in behandeling zijn bij GGzE Kind en Jeugd, hebben toegang tot de INKT tool. Zij kiezen zelf of en met wie ze naar INKT willen kijken. Jongeren krijgen bij het begin van hun behandeling een persoonlijke uitnodiging via de mail. Voorwaarde is wel dat er één of meerdere vragenlijsten zijn ingevuld én dat het e-mailadres geregistreerd staat.
Ben jij werkzaam binnen de jeugdhulp en denk je dat INKT ook meerwaarde heeft voor jouw organisatie? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar INKT en wil jij zelf ervaren hoe INKT werkt en eruitziet? Stuur een mail naar Romy van Kuijk (romy.van.kuijk@ggze.nl) en ervaar het zelf.