De Paardenhoeve
Dr. Poletlaan 27

Dagbesteding

De Paardenhoeve is er voor iedereen die graag in contact komt met dieren. Bij dit project kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt dagbesteding volgen. Het doel is het bevorderen van zelfredzaamheid en maatschappelijke deelname. Je leert vaardigheden zoals op tijd komen en omgaan met verantwoordelijkheden. Belangrijk hierbij is het hebben van eigen regie. 
Werkzaamheden bij De Paardenhoeve zijn bijvoorbeeld het uitmesten van de stallen, het aaien, verzorgen en voeren van de paarden, paardrijden en het inspannen en mennen van de paarden.

Download hier de brochure over dagbesteding bij De Paardenhoeve

Coaching

Bij coaching maken we gebruik van het natuurlijke gedrag van paarden. De samenwerking tussen mens en paard staat centraal en wordt begeleid door een paardencoach. Paarden zijn prooidieren en reageren sterk op signalen in hun omgeving. De paarden laten je duidelijk zien wat ze voelen bij jouw houding en gedrag. Ze voelen je feilloos aan en spiegelen zonder waardeoordeel jouw kwaliteiten en valkuilen. Met coaching met paarden kom je snel tot de kern van jouw leervraag.
Een ervaring met een paard werkt beter dan 1000 woorden!

Download hier de brochure over coaching bij De Paardenhoeve

Therapie

Psychomotorische Therapie met Paarden (PTP) is een behandelvorm waarbij op methodische wijze gebruikgemaakt wordt van werkvormen gericht op lichaamsbeleving en het handelen in bewegingssituaties. De therapeut richt zich op de problematiek zoals die naar voren komt in bewegingsgedrag, lichaamstaal en lichamelijke spanningen tijdens het werken, de omgang en communicatie met het paard. Deze aspecten zijn aandachtspunten en aangrijpingspunten in de behandeling. Het paard dient als co-therapeut en spiegel. 

Download hier de brochure over therapie bij De Paardenhoeve