Ik heb voor mezelf meer tools gekregen die me verder kunnen helpen in mijn dagelijkse leven

  • mrt 2020
  • 967
Wrap

Herstel is niet makkelijk maar wel mogelijk. Ik kan beter met mijn eigen gedrag omgaan.

Ik ben een alleenstaande vrouw van 30 jaar. Ik heb en verslavingsachtergrond en werd als kind vaak gepest. Daardoor heb ik een chronische depressie ontwikkelt.

Via groeirijk ben ik de cursus `Herstel van binnen naar buiten` gaan volgen. Daarna hoorde ik over de WRAP en dacht bij mezelf dat zou een mooie aanvulling kunnen zijn. Tijdens de WRAP kwam ik erachter dat er een mooie overlap was tussen Herstellen van binnen naar buiten en de WRAP.

Als ik terug kijk op de WRAP

Heb ik veel gehad aan het post crisis plan. Ik had hier zelf nog nooit eerder van gehoord. De post crisis maak je na de crisis. Wat inhoud, wat heb je nodig om weer terug op het juiste spoort te komen.

Voorbeeld: de laatste maand ging het niet zo goed met me. Door spanningen van de laatste tijd waardoor ik mijn diepte punt had bereikt. Ik heb de huisarts ingeschakeld en had me doorgestuurd naar de crisisdienst. Vandaar uit heb ik gesprekken met iemand vvan de IHT gehad. ( intensive thuis begeleiding) daarna heb ik intake gesprek gehad voor behandeling waar ik nu op zit te wachten.

Wat de WRAP mij nog meer heeft gebracht

Ik heb meer inzicht heb gekregen van mijn triggers en wat ik kan en moet doen om erger te voorkomen.

Voorbeeld: Ik ging een dagje treinen en kwam in Amsterdam uit. Ik wilde een broodje gaan eten en tijdens mijn wandeling werd ik getriggerd door mijn verslaving. Ik rook wiet en liep langs koffie shops. Ik voelde me ontzettend onrustig worden en wist dat ik uit de situatie moest stappen. Door terug naar het station te gaan. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik weer nuchter en clean terug in Eindhoven aan kwam.

Wat ik fijn vond dat het in de groep is dat iedere week de groep compleet was en dat gaf mij veel rust. Ik voelde de gelijkwaardigheid tussen de facilitators en de deelnemers.

Ik heb voor mezelf meer tools gekregen die me verder kunnen helpen in mijn dagelijkse leven.

Trefwoorden