Mezelf beter voelen

  • mrt 2020
  • 892
Wrap

Ik ben 33 jaar en de trotse vader van mijn zoon. Ik was op zoek naar tools om anders om te gaan met mijn gedrag, zodat ik dagelijks beter voor mezelf zou zorgen. Door mijn vrijwilligerswerk bij Groeirijk ben ik terechtgekomen bij de cursus WRAP. Door de WRAP heb ik mezelf aangeleerd om vroege waarschuwingstekens eerder te herkennen en het heeft me meer bewust gemaakt.

Mezelf beter voelen

Voor de WRAP ging ik altijd te laat naar mijn bed. Niet wetende dat dit zo veel impact had op mij gemoedstoestand. Ik werd met een slecht gevoel wakker en mijn dag was eigenlijk al naar de klote. Tijdens de WRAP ben ik gaan kijken naar wat ik nodig had om mezelf beter te voelen. 22:00 uur heb ik tijd gezet om af te schakelen en om 22:30 in bed gaan liggen. Daardoor creƫerde ik voldoende rust en slaap om me die dag erop goed te voelen.

Ik wist dit eigenlijk wel dat ik iets moest veranderen, maar door middel van de WRAP ging ik inzien dat daar voor mij veel winst te halen was. Veel meer dan ik dacht.

Niet meer overspoelt raken door emoties

Een ander voorbeeld. Als ik in een moeilijke situatie terechtkom, waarbij ik emotioneel geraakt wordt, is het voor mij belangrijk dit gelijk te delen met anderen. Doe ik dit niet dan stapelt dit in mijn hoofd op en wordt het erg groot. Ik loop dan het risico dat het me overspoelt en ervoor wil wegvluchten. Een terugval ligt dan op de loer.

Iedereen stelde zich open

Het werken in een groep vond ik prettig en het voelde voor mij veilig om dingen te delen van mezelf. Dit kwam omdat iedereen zich openstelde. Er was veel respect en eerlijkheid. Daarnaast vond ik het leuk en gezellig.

Als ik terugkijk op de WRAP, heb ik de cursus ervaren als heel ondersteund. Het heeft me veel meer bewust gemaakt van het effect van mijn gedrag.

Trefwoorden