Wrap

Peer support

  • mrt 2020
  • 343

Tijdens mijn opname op de KIB heb ik de WRAP cursus mogen volgen. Ik heb mijn deelname aan de cursus als zeer positief ervaren. Ik heb veel gehad aan het kunnen delen van mijn ervaringen (peer support). Ik vond het fijn om te horen hoe sommige dingen voor andere mensen werken of hoe zij met bepaalde dingen om gaan.

Toen ik deelnam aan de WRAP cursus zat ik tegen het eind van mijn opname aan. Ik wilde de stap gaan zetten om weer zelfstandig te gaan wonen en had voor mijzelf een plan geschreven. Ik had hierin beschreven wat ik allemaal nodig had om thuis goed voor mezelf te kunnen blijven zorgen. Het aanbod voor het volgen van de WRAP cursus kwam voor mij dus echt op het juiste moment. Ik was namelijk op zoek naar bevestiging of het door mij gemaakte plan volledig was. Dit is dan ook de reden geweest dat ik de WRAP cursus ben gaan volgen. De WRAP cursus heeft mij uiteindelijk de bevestiging gegeven die ik voor mijzelf nodig had.

Nu ik terugkijk heb ik veel gehad aan het contact met lotgenoten. Ik ben niet echt een groepsmens maar ik heb het toch als positief ervaren omdat ik veel van mijn groepsgenoten kon leren. Ook vond ik het fijn dat de mogelijkheid bestond de cursus tijdens (deze fase) van mijn opname te volgen. De manier waarop de cursus gegeven werd vond ik ook erg positief. De facilitators waren erg flexibel, goed in staat om mee te bewegen en aan te sluiten bij de behoeften van de cursisten. Het was de eerste keer dat deze cursus in een klinische setting werd aangeboden. Het lijkt mij -wanneer gepast- zeker de moeite waard om dit vaker te organiseren in de hoop dat het anderen ook kan helpen zoals het mij geholpen heeft.

Trefwoorden

Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.