Multi inzetbaar

  • mrt 2020
  • 818
Wrap

Tijden de WRAP werd voor mij steeds duidelijker waarom bepaalde dingen steeds mis gingen. Ik kwam ook tot het besef dat het op een eerder moment mis ging dan dat ik van te voren had gedacht. Ik ben me meer bewust geworden van de eerder signalen die ik voorheen negeerde.

Ik heb geleerd waar voor mij het verschil zat in wat ik deed in de praktijk of dan wat ik echt voor mezelf echt nodig had. In de WRAP staan geen dingen die door anderen zijn opgelegd maar echt dingen die voor mij van toepassing zijn en die ik zelf heb bedacht.

Bij het herstel onderwerp eigen verantwoordelijkheid: kwam ik tot inzicht dat ik me gauw verantwoordelijk voel voor een ander. Deze cursus heeft mij bewust gemaakt dat ik eigen verantwoordelijkheid om goed voor mezelf te zorgen niet als prioriteit stelde.

De WRAP Is multi inzetbaar. Zowel voor je leven in het algemeen als voor specifieke problemen.
Als je eenmaal weet hoe een WRAP kan worden gemaakt, Kun je die voor allerlei levensgebieden / probleem gebieden gaan toepassen.

Voorheen als ik mijn dag te vol had gepland met allerlei afspraken vond ik het belangrijk om ze dan ook allemaal na te komen. Ik raakte erdoor overprikkeld en dat merkte ik dat door ik me minder goed kon concentreren en steeds meer uitgeput raakte.

Een voorbeeld: laats had ik na een drukke werkdag nog een vergadering van mijn vrijwilligerswerk. Deze heb ik onderweg naar huis afgebeld omdat ik merkte dat mijn energie op was en ik geen ruimte meer voelde om daaraan een goede bijdragen te kunnen leveren zoals ik dat graag zou willen.

Sinds de WRAP heb ik geleerd mijn dagen niet overvol te plannen. Mocht dat toch nog eens gebeuren weet ik dat ik de keuze kan maken om een minder belangrijke afspraak af te zeggen.

In de groep waren we met allemaal verschillende mensen. De herkenning bij elkaar was veel groter dan ik van te voren had gedacht.

Trefwoorden