Wrap

Niet meer stilstaan bij het verleden maar in het nu

  • mrt 2020
  • 367

De WRAP is een methode / systeem wat jij zelf toepast op jezelf, zodat je beter om kan leren gaan met jouw psychische en mentale problemen.

Om deze methode toe te kunnen passen op jou zelf moet je eerst weten wat jouw problemen/ klachten zijn en in kaart brengen waar jij tegen aan loopt. Dan ga je inzicht krijgen waardoor jouw problemen groter worden of verergeren. Dan is het belangrijk te weten wat jij zelf kan doen om die problemen voor te zijn, dan wel te verminderen en hanteerbaar te maken. Verder leer je hoe je beter met jezelf om te gaan, beter voor jezelf te zorgen. Hulpvragen, op tijd aan de bel trekken.

Het is een ideale zelfzorg methode waarin jij jezelf aan leert wat jouw valkuilen zijn en jouw tools gereedschappen om dat te voorkomen dan wel erger te maken.

Je leert in groepsverband je eigen levens gids te schrijven, zelfredzaamheid te ontwikkelen en zelfs op den duur pro- actief te kunnen zijn omdat jij jezelf hebt leren kennen in je kwetsbaarheid maar ook in je kracht. Een betere workshop voor zelfhulp is er niet mijn inziens. Namelijk een workshop met jijzelf als onderwerp.

Het werkt krachtiger dan welke therapie dan ook. Vooral bij de WRAP leer je naar binnen te gaan en jouw eigen stem te vinden, jou eigen kracht. Ook voor mij heeft het gewerkt. i.p.v. dat ik me mijn hele therapeutische leven enigszins afhankelijk heb gevoeld een slachtoffer en mislukt, heb ik nu tools om mijzelf te helpen. Slachtoffer af, niet meer stilstaan bij het verleden maar in het nu. Dat is de WRAP voor mij en zal altijd zo blijven.

Trefwoorden

Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.