David Buitenweg

  • dec 2021
  • Pricilla Molle
  • 583
Forensische GGz

Onderzoeker

Ik werk als promovendus bij Tranzo, Tilburg University aan een onderzoek getiteld ‘Mijn kwaliteit van leven telt’. Ik ben tevens verbonden aan de onderzoeksgroep Forensische Geestelijke Gezondheidszorg van GGzE.

Na de bachelor psychologie voltooide ik de master Toegepaste Cognitieve Psychologie aan de Universiteit Utrecht. Daar leerde ik hoe je bij het ontwerp van bijvoorbeeld een website of een treinstation rekening kunt houden met de werking van brein en zintuigen. Ook raakte ik steeds meer geïnteresseerd in wetenschappelijk onderzoek.

Na kort bij zorginnovatiebedrijf Focus Cura gewerkt te hebben, startte ik in 2014 met mijn promotieonderzoek. Dit onderzoek draait om de ontwikkeling van de QoL-ME. De QoL-ME is een innovatief, visueel, gepersonaliseerd, en digitaal meetinstrument voor kwaliteit van leven. De QoL-ME richt zich op een brede groep mensen met psychische en psychiatrische problemen. Door het gebruik van beelden is de QoL-ME ook geschikt voor mensen bij wie taal minder goed past.