GGzE-de Boei

Voor Wie
GGzE-de Boei staat klaar voor mensen vanaf 18 jaar die kwetsbaar zijn en tijdelijk professionele hulp nodig hebben om het leven weer op de rit te krijgen. Je kunt bij ons terecht met de volgende vragen:

 • je loopt vast in je maatschappelijk functioneren, bijvoorbeeld op school, in het werk of in je sociale contacten
 • je woont zelfstandig en zoekt hulp in het organiseren van je leven, bijvoorbeeld bij dagindeling, financiële zaken of sociale contacten
 • je wilt beter leren omgaan met psychische problemen, autisme of verslaving
 • je bent op zoek naar dagbesteding of vrijwilligerswerk dat past bij jouw interesses en mogelijkheden.

Wil je hier graag hulp bij? Dan is het noodzakelijk dat je een WMO-beschikking aanvraagt.

Of herken je één of meerdere van de onderstaande uitdrukkingen?

 • Ik moet er thuis even tussenuit.
 • Ik voel me eenzaam, ik wil alleen wat meer onder de mensen zijn.
 • Ik voel me niet begrepen door mijn omgeving, ik wil wat meer lotgenotencontact.

Ook dan ben je welkom in de inloop van GGzE-de Boei. Je hebt dan geen WMO-beschikking nodig, maar je ontvangt geen begeleiding en je kunt dan niet met activiteiten meedoen. Je bezoek blijft dan beperkt tot het drinken van een kopje koffie of thee, een versnapering, het lezen van de krant of de leesmap. En uiteraard kun je een praatje maken met de andere bezoekers, en het doen van bijvoorbeeld een spelletje kaart of ander (bord)spel.


WMO Beschikking
Voor begeleiding vanuit GGzE-de Boei is een WMO-beschikking nodig. Dit is een maatwerkvoorziening die kan worden aangevraagd bij de gemeente. Na aanmelding bij GGzE-de Boei, ga je samen met je begeleider een keukentafelgesprek met de gemeente voeren om je hulpvragen duidelijk te maken en te kijken wat jij daarbij nodig hebt. Naar aanleiding hiervan kan een beschikking worden afgegeven zodat je samen met je begeleider een werkplan op kunt stellen.

Ambulante Begeleiding

Waarmee kunnen wij je helpen?

GGzE-de Boei kan je op verschillende manieren helpen om (weer) mee te doen aan het dagelijks leven. Samen bekijken we wat je wilt, wat je zelf kunt doen en wat je van ons nodig hebt. We ondersteunen je zolang het nodig is: kort als het kán, langer als het moet.

Je kunt bij ons terecht voor:

 • leren omgaan met je persoonlijke problematiek, denk hierbij bv aan psychosociale of psychiatrische problematiek, maar ook op het gebied van autisme, verslaving
 • leren, werken en tijdsbesteding
 • opbouwen en onderhouden van sociale contacten
 • hulp bij financiële zaken.

In de praktijk staan bovenstaande onderwerpen niet los van elkaar en is de ondersteuning op meerdere leefgebieden gericht.

De begeleiding van GGzE-de Boei vindt plaats vanuit je thuissituatie. We hebben voorzieningen bij jou in de buurt.

Expertise
Het team bestaat uit professionele medewerkers met verschillende achtergronden. Het is een dynamisch team van verpleegkundigen, agogen en ervaringsdeskundigen die werken als ambulant begeleider.

Naast kennis van psychosociale en psychiatrische problematiek, is binnen het team ook kennis aanwezig met betrekking tot autisme en verslavingsproblematiek.

De Inloop

De Boei Bergeijk

GGzE-de Boei heeft een open inloop in het Aquinohuis.

Het Aquinohuis is een participatiehuis voor de inwoners van de gemeente Bergeijk en waar meerdere organisaties gehuisvest zijn.

Herken je een van de onderstaande uitdrukkingen?

 • Ik moet er thuis even tussenuit.
 • Ik maak graag een praatje.
 • Ik wil wat meer onder de mensen zijn.
 • Ik wil nergens aan vast zitten en komen en gaan wanneer ik wil.

Dan is de open inloop iets voor jou!

Een plek waar plaats-/lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten en begeleid kunnen worden. Ontmoeten van anderen staat voorop. Maar ook proberen we binnen de inloop aan de hand van de wensen van de bezoekers activiteiten te ontplooien. Dit kan zijn een spel, een creatieve bezigheid of seizoensgebonden activiteit. De koffie (of thee) staat altijd voor je klaar!

Er is een medewerker van wijkteam Eersel-Bergeijk aanwezig binnen de inloop. Op deze momenten is iedereen welkom voor een kopje koffie of thee, een praatje of activiteit. Het ontmoeten van anderen staat hierin voorop.
De inwoners van Bergeijk, waarvoor deze open inloop is, hebben geen WMO-beschikking nodig.

Wijkteam Eersel-Bergeijk is onderdeel van GGzE-de Boei. Zij biedt ook begeleiding en dagbesteding binnen de inloop op de Voortseweg 9 in Eersel en biedt ambulante begeleiding in Eersel en Bergeijk.

Heb je vragen of ben je nieuwsgierig geworden, kom dan gewoon eens een kijkje nemen bij de open inloop in het Aquinohuis.

Contact en Openingstijden

Contact

Inloop Bergeijk
Dr. Rauppstraat 52
5571 CH Bergeijk
Tel: 0497 - 84 54 34

Wijkteam Eersel - Bergeijk
Voortseweg 9 Eersel
Tel: 0497 - 51 59 41
E-mail: deboeieerselbergeijk@ggze.nl

GGzE de Boei algemeen
Tel: 040 - 255 36 50

Openingstijden

Maandag 13:00 tot 16:00
Dinsdag 13:00 tot 16:00
Woensdag 13:00 tot 16:00
Donderdag 13:00 tot 16:00