Over BW Ignatius

Beschermde woonvorm

BW Ignatius is een grootschalige beschermde woonvorm in de wijk Tongelre. BW Ignatius biedt binnen een veilige en beschermende omgeving zorg aan een groep van 42 bewoners.

Herstel ondersteunende zorg

Binnen BW Ignatius werken we vanuit de herstel ondersteunende visie. Binnen onze visie leggen wij, rekening houdend met individuele mogelijkheden en draagkracht, de nadruk op het behouden, vergroten en/of versterken van de competenties van onze bewoners.

Zorg op maat

De belevingswereld van de bewoner staat centraal en we streven naar een optimale afstemming met de bewoners om wensen en behoeften zoveel mogelijk ruimte te geven, zodat ze deze op een veilige en prettige manier kunnen ontplooien en ontwikkelen.

24-uurs zorg

Op BW Ignatius is er 24 uur per dag begeleiding aanwezig, dat onderscheidt ons ook van alle andere BW’s.

 

Impressie Ignatius

Het team

Maak kennis met het team:

Nayomi
Ervaringsdeskundige begeleider
Linda
GGZ-agoog
Dannie
GGZ-agoog
Peggy
Activiteitenbegeleidster
Yara
GGZ-agoog
Lelou
GGZ-agoog
Janine
GGZ-agoog
Meta
GGZ-agoog (verpleegkundige in opleiding)
  Harry
GGZ Verpleegkundige
  Edith
Helpende
  Belinda
Helpende
  Luuk
GGZ Verpleegkundige
 

Anne
GGZ Verpleegkundige

  Melissa
GGZ Agoog
  Tessa
GGZ Verpleegkundige
 

Wilbert
GGZ Verpleegkundige

 

Bente
GGZ Agoog

 

Jet
GGZ Verpleegkundige

 

Selma
Activiteitenbegeleidster

Leefstijl

Voeding

We stimuleren graag de zelfstandigheid onder de bewoners. Je mag dus je eigen maaltijden koken/klaarmaken, maar dit hoeft niet. We hebben onze standaard eetmomenten. We verzorgen drie eetmomenten: ontbijt, warm middageten en avondeten boterhammen.

Sportschool en fysiotherapie

Een gezond lichaam en goede conditie wie wilt dat nu niet? Onder hetzelfde dak als Ignatius zit een sportschool en een fysiotherapeut. Tegen betaling kun je er een abonnement afsluiten om te sporten. Vanuit de dagbesteding van Ignatius kun je 1 keer in de week gratis mee sporten.

Activiteiten

Binnenshuis is er uiteraard ook wat te doen! Een divers aanbod van activiteiten georganiseerd door onze eigen activiteitenbegeleidster. Vier dagen wordt er dagbesteding aangeboden.

Uitjes in de wijk

Wij zitten in een prachtige en dynamische omgeving. Er is veel te doen als je iets wilt ondernemen in de wijk. Bijvoorbeeld een uitstapje naar het Wasven met de activiteitenbegeleider of zelfstandig.

Andere activiteitencentra

Wil je liever naar een andere activiteitencentrum? Dat kan uiteraard ook. Activiteitencentrum de Orka en dagbestedingscentrum de Loods is op vijf minuten loop afstand.

Contact

Tongelresestraat 483
5641 AW Eindhoven

T: 040-282 80 04