Over BW Ignatius

Beschermde woonvorm

BW Ignatius is een grootschalige beschermde woonvorm in de wijk Tongelre. BW Ignatius biedt binnen een veilige en beschermende omgeving zorg aan een groep van 42 bewoners.

Contact

Tongelresestraat 483
5641 AW Eindhoven

T: 040-282 80 04

24 uur per dag

Op BW Ignatius is er 24 uur per dag begeleiding aanwezig, dat onderscheidt ons ook van alle andere BW’s.

Herstel ondersteunende visie

Binnen BW Ignatius werken we vanuit de herstel ondersteunende visie. Binnen onze visie leggen wij, rekening houdend met individuele mogelijkheden en draagkracht, de nadruk op het behouden, vergroten en/of versterken van de competenties van onze bewoners.

Voeding

We stimuleren graag de zelfstandigheid onder de bewoners. Je mag dus je eigen maaltijden koken/klaarmaken, maar dit hoeft niet. We hebben onze standaard eetmomenten. We verzorgen drie eetmomenten: ontbijt, warm middageten en avondeten boterhammen.

Zorg op maat

De belevingswereld van de bewoner staat centraal en we streven naar een optimale afstemming met de bewoners om wensen en behoeften zoveel mogelijk ruimte te geven, zodat ze deze op een veilige en prettige manier kunnen ontplooien en ontwikkelen.

Sportschool en fysiotherapeut

Een gezond lichaam en goede conditie wie wilt dat nu niet? Onder hetzelfde dak als Ignatius zit een sportschool en een fysiotherapeut. Tegen betaling kun je er een abonnement afsluiten om te sporten. Vanuit de dagbesteding van Ignatius kun je 1 keer in de week gratis mee sporten.

Boodschappen

Op een steenworp afstand kun je ook je eigen boodschappen doen bij de Jumbo. Het is ongeveer een wandeling van 10 minuten.

Uitjes in de wijk

Wij zitten in een prachtige en dynamische omgeving. Er is veel te doen als je iets wilt ondernemen in de wijk. Bijvoorbeeld een uitstapje naar het Wasven met de activiteitenbegeleider of zelfstandig.

Activiteiten

Binnenshuis is er uiteraard ook wat te doen! Een divers aanbod van activiteiten georganiseerd door onze eigen activiteitenbegeleidster. Vier dagen wordt er dagbesteding aangeboden.

Leerafdeling

BW Ignatius is een leerafdeling. Dit houdt in dat er ongeveer 12 studenten van verschillende opleidingen een stageplaats hebben. De studenten worden door het hele team gecoacht tijdens hun diensten.

Andere activiteitencentra

Wil je liever naar een andere activiteitencentrum? Dat kan uiteraard ook. Activiteitencentrum de Orka en dagbestedingscentrum de Loods is op vijf minuten loop afstand.Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.