Ervaringsverhalen

  Op dit moment zijn wij druk bezig met het verzamelen van ervaringsverhalen.
  Hieronder het eerste verhaal

  Ervaringsverhaal;
  Voordat ik op de wederik kwam voelde ik mijzelf hopeloos. Thuis ging het slecht, ik hield het niet meer vol op school en ik zag helemaal geen toekomst meer voor mijzelf. Ik wilde niet meer leven en deed mijzelf pijn.
  Via het ziekenhuis werd ik doorverwezen naar de GGZE. Toen ik op gesprek kwam vonden ze dat ik moest worden opgenomen op de Wederik.
  Wat ik fijn vond aan de Wederik was het dagschema, die mij weer structuur gaf. En dat er altijd iemand aanwezig was om te praten als je het moeilijk had, of iets met je kon doen zoals een spelletje om je gedachten even te kunnen verzetten.
  Ik vond het vaak wel moeilijk om de begeleiding te geloven als ze zeiden dat ze mij met iets konden helpen, of dat het ooit ook weer beter met me zal gaan. Toch heb ik mij op de Wederik wel veilig gevoeld en ben ik weer tot rust kunnen komen.
  Na de Wederik ben ik naar de Schakel gegaan, dat was eerst echt een hele enge stap voor mij, maar wel een goede. Hier kan ik weer verder werken aan mijzelf.
  Nu ongeveer een jaar later besef ik zelf dat het echt beter word, als je hulp aanvaard, veel praat, hard werkt en jezelf de tijd geeft om dat allemaal op je eigen tempo te kunnen doen.
  Met vallen en opstaan, niet alles gaat meteen goed, maar dat hoeft ook niet.

  Reacties

  Plaats als eerste een reactie

  De Wederik

  De Wederik

  10 dec

  • 51

  Betrokken