Afspraken & huisregels

  • jan 2023
  • 3124
De Wederik

Om samen te leven op een afdeling heb je bepaalde afspraken en huisregels nodig. Er wordt verwacht dat jij je houdt aan deze regels. De basisregel is dat van iedereen verlangd wordt op een respectvolle wijze met de ander om te gaan. Zo ook met de spullen van een ander en de afdeling.

Afspraken

Dagprogramma
Het dagprogramma loopt van maandag t/m vrijdag. Voor sommige onderdelen heb je sportkleding nodig. We verwachten dat je meedoet met het dagprogramma tenzij anders afgesproken met je zaakwaarnemers. In het weekend bieden wij geen dagprogramma aan, maar stimuleren wij indien mogelijk jou en je thuissysteem om activiteiten te ondernemen en/of verlofmomenten te oefenen.

Maaltijden
We ontbijten van 09.00u tot 09.30u, lunch is van 12.15u tot 12.45u. Het avondeten is klaar rond 17.30u. We verwachten dat je aanwezig bent bij de maaltijden tenzij anders afgesproken met je zaakwaarnemers.

Bezoektijden
Van maandag t/m vrijdag van 18.30u tot 20.00u mag je bezoek ontvangen op de afdeling. Andere tijdstippen zijn mogelijk in overleg. Op zaterdag, zondag en feestdagen is bezoek gedurende de gehele dag mogelijk. Bezoek ontvang je op de afdeling, dus niet op je kamer. Je mag in overleg ook met je bezoek naar buiten. Huisdieren zijn in overleg welkom als bezoek op de afdeling.

Slaap- en rusttijden
Op alle dagen wordt er verwacht dat je uiterlijk om 22.00u op je kamer bent. Ben je jonger dan 15, ga je om 21:00u. Andere afspraken met ouders kunnen hierin meegenomen worden. Vanaf 07.30u ben je weer, gewassen en aangekleed, welkom op de afdeling.

Jouw slaapkamer
Wij verwachten van jou dat je kamer in orde is. Op de kamers zijn prikborden aanwezig waarop posters en dergelijke opgehangen kunnen worden. Dit is de enige plek waar dit mag. Zorg dat je deur altijd dicht is, dit voor de brandveiligheid maar ook zodat anderen niet bij jouw privé spullen kunnen komen. Laat waardevolle spullen thuis. Voor het zoek raken van bezittingen is de Wederik niet aansprakelijk.

Verlof
Als je verlof hebt, dien je uiterlijk om 21.00u terug op de afdeling te zijn. In samenspraak kunnen hierover andere afspraken gemaakt worden.

Huisregels

Alcohol en Drugs/gevaarlijke voorwerpen
Tijdens je verblijf is het verboden alcohol en/of drugs te gebruiken of in bezit te hebben.

Agressie
Boos zijn mag, echter daadwerkelijke agressie of hiermee dreigen wordt niet toegestaan. Er volgen in ieder geval gepaste maatregelen. De kosten van eventuele vernielingen aan materiaal of mens kunnen op de dader worden verhaald.

Seksualiteit
Tijdens je verblijf op de Wederik is het niet toegestaan om intiem contact te hebben.

Foto/video-opname
Uit respect voor ieders privacy mag er op de afdeling en op het terrein van de GGzE geen beeldmateriaal worden gemaakt.

Huisdieren
Huisdieren zijn in overleg toegestaan.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Patiënten Vertrouwenspersoon
Heb je een klacht, probeer deze in eerste instantie met de begeleiding op te lossen. Kom je er niet uit? Dan kun je de onafhankelijke Patiënten Vertrouwenspersoon (PVP) inschakelen.