De Wederik

Huisregels

  • nov 2018
  • 936

Om samen te leven op een afdeling heb je bepaalde afspraken en huisregels nodig. Er wordt verwacht dat jij je houdt aan deze regels. De basisregel is dat van iedereen verlangd wordt op een respectvolle wijze met de ander om te gaan. Zo ook met de spullen van een ander en de afdeling.

Dagprogramma
Het dagprogramma loopt van maandag t/m vrijdag. Voor sommige onderdelen heb je sportkleding nodig.

Maaltijden
We ontbijten van 08.45u tot 09.30u, lunch is van 12.15u tot 13.00u. Het avondeten is klaar rond 17.30u.

Bezoektijden
Van maandag t/m vrijdag van 18.30u tot 20.00u en op afspraak. Op zaterdag, zondag en feestdagen de gehele dag. Bezoek ontvang je op de afdeling, dus niet op je kamer. Je mag ook met je bezoek naar buiten. In overeenstemming zijn huisdieren ook welkom.

Slaap- en rusttijden
Op alle dagen wordt er verwacht dat je uiterlijk om 22.00u op je kamer bent. Ben je jonger dan 15 ga je om 21:00u. Vanaf 07.00u ben je, gewassen en aangekleed welkom op de afdeling.

Jouw slaapkamer
Wij verwachten van jou dat je kamer in orde is. Op de kamers zijn prikborden aanwezig waarop posters en dergelijke opgehangen kunnen worden. Dit is de enige plek waar dit mag. Zorg dat je deur altijd dicht is, dit voor de brandveiligheid maar ook zodat anderen niet bij jouw privé spullen kunnen komen. Laat waardevolle spullen thuis. Voor het zoek raken van bezittingen is de Wederik niet aansprakelijk.

Verlof
Als je verlof hebt, dien je uiterlijk om 21.00u terug op de afdeling te zijn.

Alcohol en Drugs/gevaarlijke voorwerpen
Tijdens je verblijf is het verboden alcohol en/of drugs te gebruiken of in bezit te hebben.

Agressie
Boos zijn mag, echter daadwerkelijke agressie of hiermee dreigen wordt niet toegestaan. Er volgen in ieder geval gepaste maatregelen. De kosten van eventuele vernielingen aan materiaal of mens kunnen op de dader worden verhaald.

Seksualiteit
Tijdens je verblijf op de Wederik is het niet toegestaan om intiem contact te hebben.

Foto/video-opname
Uit respect voor ieders privacy mag er op de afdeling en op het terrein van de GGzE geen beeldmateriaal worden gemaakt.

Huisdieren
Huisdieren zijn in overleg toegestaan.

Patiënten Vertrouwenspersoon
Heb je een klacht, probeer deze in eerste instantie met de begeleiding op te lossen. Kom je er niet uit? Dan kun je de onafhankelijke Patiënten Vertrouwenspersoon (PVP) inschakelen.

Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.