WKS

  WKS uitleg

  WKS betekent Willem Kleine Schaars. Het is geschreven om jou te kunnen helpen bij de dingen die jij lastig vindt en je de dingen die je wel kan doen te laten blijven doen. Bijvoorbeeld: Jij kan je kamer zelf goed stofzuigen, maar dweilen lukt niet. Dan zorg je dat je zelf je kamer stofzuigt. Voor het dweilen mag je zelf een oplossing bedenken waarin wij je helpen.

  Je krijgt een zaakwaarnemer en procesbegeleider. Je zaakwaarnemers kiezen wij voor jou en je procesbegeleider mag jij zelf kiezen.

  Uitleg zaakwaarnemer:

  De zaakwaarnemer gaat met je in overleg om samen afspraken te maken. Hij of zij gaat uit van wat je kan en niet van wat je niet kan.

  Bijvoorbeeld: Jij wilt graag een kwartier langer de tijd om je kamer te poetsen, zodat je zelf kan dweilen. Dan spreken jou zaakwaarnemer en jij hier iets over met elkaar af.

  Uitleg procesbegeleider:

  De procesbegeleider praat met jou en luistert naar jou zonder een mening te hebben over wat je vertelt en zal dit niet rapporteren of met andere collega’s bespreken. Hij of zij zal er voor proberen te zorgen dat je jezelf beter kan begrijpen.

  Bijvoorbeeld: Je hebt iets waarvan je het lastig vind om over te praten en je niet wilt dat iedereen in het team het weet, dan vraag je een procesbegeleidersgesprek aan.

  Uitleg groepszaakwaarnemers en groepsprocesbegeleiders:

  Elke groep heeft twee groepszaakwaarnemers en twee groepsprocesbegeleiders. Dit zijn mensen die werken op de Wederik. De groepszaakwaarnemer is de enige die met de groep afspraken maakt als dingen niet goed gaan. Of om de groep te helpen met regels, afspraken over opruimen, enzovoort.

  De groepsprocesbegeleiders helpt de jongeren met elkaar in gesprek te gaan.

  Voor meer informatie verwijzen we naar het WKS boekje:

  Uit de strijd - Begeleiden met model WKS binnen GGzE centrum kinder- en jeugdpsychiatrie

  http://www.benvenneman.nl/nieuw/wp-content/uploads/2013/06/1305WKS_boekje.pdf

  Reacties

  Plaats als eerste een reactie

  De Wederik

  De Wederik

  dec 2018

  • 288

  Betrokken