Hoe ziet mijn dag er uit?

  • jul 2021
  • 470
De Catamaran

Je staat rond 8.00 uur op, gaat gezamenlijk ontbijten en maakt je hierna klaar voor jouw dagprogramma. Volg je het programma van de groep dan heb je elke dag iets anders te doen. Onze activiteitenbegeleiders zorgen voor een afwisselend en leuk aanbod. Dit kunnen sport- en spelactiviteiten zijn, creatieve bezigheden tot muziek maken. Maar we gaan er ook vaak gezamenlijk op uit, zoals een bezoek aan de bioscoop, een pretpark of zwembad. Het is belangrijk om naast het harde en serieuze werk ook te ontspannen, plezier te maken en hier leer je ook wat je leuk vindt, hoe je op een goede manier je vrije tijd in kunt vullen en hoe je je kunt handhaven binnen een groep.

Tussen de middag lunchen we weer gezamenlijk. En dan ga je nog door naar het laatste deel van het dagprogramma. Na 15.00 uur bieden we nog wel een programma aan, maar je mag dan ook iets voor jezelf gaan doen. In die vrije tijd kun je bijvoorbeeld een sport gaan uitoefenen of gamen. Maar misschien speel je liever een gezelschapsspel met anderen of lees je liever even een boek.
Met je zaakwaarnemer (zie WKS-methodiek voor uitleg over deze term) en regiebehandelaar heb je ook afspraken gemaakt over tijd doorbrengen buiten de afdeling en het terrein (onbegeleide tijd opnemen). Dit kun je dan ook doen. Sommige jongeren hebben een bijbaantje en dat ondersteunen we ook.

Naast je reguliere dag invulling van bijvoorbeeld school, werk of het volgen van ons dagprogramma, ben je natuurlijk ook voor je behandeling bij ons. We hebben veel aanbod aan behandelmodules. Deze behandelmodules zijn allemaal wetenschappelijk onderzocht en bewezen effectief. Op advies van je regiebehandelaar en in overleg met jou, je verwijzer en familie doen we een voorstel welke modules we voor jou geschikt vinden en die jou dus helpen in het oplossen van en/of omgaan met je problemen. Deze behandelingen worden uitgevoerd op het terrein van de GGzE. Daar maak je afspraken over met je behandelaar. We proberen deze behandelingen zoveel mogelijk te plannen buiten de vaste programma-onderdelen.

In de avond eten we weer gezamenlijk. Elke dag wordt er vers gekookt door een jongere met of zonder hulp van begeleiding. En ’s avonds is er ook nog een niet verplicht avondprogramma met activiteiten. Om 21.30 uur wordt verwacht dat iedereen naar zijn/haar kamer gaat en sluiten we de dag af.