Soms loopt het thuis anders dan verwacht. Psychische kwetsbaarheden of ontwikkelingsmoeilijkheden bij een kind of jongere hebben altijd invloed op ouders en familieleden. Behandeling vraagt vaak aanpassing, inzet en inspanning van alle betrokkenen, zowel als een kind of jongere nog thuis woont als wanneer die opgenomen is of zelfstandig woont.
Soms is het fijn als iemand luistert, zonder oordeel en zonder betrokken te zijn bij de behandeling, terwijl die toch weet wat dit kan betekenen. Een familie-ervaringsdeskundige kan dit als geen ander. Andrea Borm is familie-ervaringsdeskundige bij de GGzE Kind en Jeugd.
Mijn naam is Andrea Borm. Ik ben getrouwd en moeder van vier kinderen. Twee van mijn kinderen zijn bij GGzE in behandeling geweest. Door al mijn ervaringen als moeder en echtgenote ben ik als familie-ervaringsdeskundige gaan werken bij GGzE Kind en Jeugd.
Als familie-ervaringsdeskundige in de ggz deel ik mijn ervaringen. Ik weet hoe het is om een familielid met psychische kwetsbaarheden te hebben. En hoe dat de hele familie beïnvloedt. Ik kan helpen als bruggenbouwer tussen u als familie en zorgprofessional en deel tips om beter met moeilijkheden om te gaan en hoe je jezelf staande houdt en zorg ik dat de familie zich gehoord voelt. Ruimte voor familie en naasten komt de behandeling van kinderen en jongeren ten goede. Zo hoop ik bij te dragen aan een betere en meer begripvolle aanpak.
Hoe fijn kan het zijn om met iemand te praten die soortgelijke situaties meegemaakt heeft? Waar wordt geluisterd zonder te veroordelen? En weet hoe het voelt als dingen compleet anders gaan lopen als het zou moeten? Ook voor praktische tips kunt u bij mij terecht.
www.ggze.nl/familieervaringsdeskundig , andrea.borm@ggze.nl , 06 - 83 66 91 77