De Professionals

Voor kandidaten

  • mei 2018
  • Anke Roza
  • ·
  • Aangepast 2 sep
  • 1185

Heb je interesse in een leerwerktraject* bij de Professionals? Wil je een vak leren en weer meedoen in de maatschappij? Dat kan. Bij de Professionals krijg je de begeleiding die je nodig hebt, doe je relevante werkervaring op en haal je bovendien je MBO 2 diploma.

Kiezen voor een leerwerktraject via de Professionals betekent:

  • Relevante werkervaring en een MBO 2 opleiding
  • Professionele en persoonlijke begeleiding door een werkbegeleider van GGzE
  • Eventuele hulp van een educatie- en arbeidsbegeleider bij de doorstroom naar betaald werk

Word jij een held in je vak? Meld je aan of vraag om meer informatie.

*Leerwerktraject
Een leerwerktraject van De Professionals bestaat uit een aantal stappen. In alle stappen word je begeleid door een aan jou toegewezen werkbegeleider. De werkbegeleider zorgt voor de begeleiding bij de uitvoering van taken en houdt toezicht op jouw leerproces en leerdoelen.

Selectie en start
Je wilt graag aan de slag en een vak leren. Je bent klantvriendelijk, flexibel en leergierig. Je houdt je aan afspraken en bent erop gericht mensen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Herken je jezelf? Dan ben jij mogelijk een geschikte kandidaat voor de Professionals.

Werkervaringsplaats (WEP)
Je start in een werkervaringsplaats van ongeveer 14 weken. In die periode evalueren we regelmatig samen jouw leerdoelen. De eerste 3 weken ben je aan het werk. Vanaf week 14 start je ook met de opleiding. Een dag per week heb je een opleidingsdag. De opleiding wordt gegeven door het Summa College. Na ongeveer 5 weken wordt in een evaluatiegesprek met jou, de contactpersoon van GGzE, jouw werkbegeleider en eventueel ook met jouw educatie - en arbeidsbegeleider besproken hoe het gaat. Op basis van deze evaluatie wordt besloten of je een leer-arbeidsovereenkomst (LAO) krijgt aangeboden.

Traineeship
Gedurende je traineeship combineer je werken met leren. Je ontvangt in deze periode twee keer een leer - en arbeidsovereenkomst. De duur van de volledige opleiding is circa 10 maanden. Aan het einde van deze periode heb je relevante werkervaring en een MBO 2 diploma op zak.

MBO diploma en doorstroom
Als je je diploma hebt gehaald houdt het traineeship op. Jouw educatie- en arbeidsbegeleider biedt samen met ons zoveel mogelijk ondersteuning bij het vinden van ander betaald werk.

Kosten
De opleiding wordt betaald door GGzE. Tijdens de eerste 14 weken, krijg je niet betaald maar kun je wel een reiskostenvergoeding krijgen. Als je een uitkering hebt, dan moet je van tevoren toestemming vragen aan je uitkerende instantie (UWV of gemeente) om te mogen deelnemen met behoud van uitkering.

Als je een leer - en arbeidsovereenkomst krijgt, dan kom je bij GGzE in dienst en krijg je salaris. Opleidingsdagen en overige studietijd is in eigen tijd.

Startmomenten

Data 2020Data 2021
WEPInformatie volgtInformatie volgt
OpleidingInformatie volgtInformatie volgt
LAOInformatie volgtInformatie volgtWij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.