De Professionals
  • 483
  • 0
  • 0
  • 0

Betrokken

Anke Roza

Voor kandidaten

Heb je interesse in een leerwerktraject* bij de Professionals? Wil je een vak leren en weer meedoen in de maatschappij? Dat kan. Bij de Professionals krijg je de begeleiding die je nodig hebt, doe je relevante werkervaring op en haal je bovendien je MBO 2 diploma.

Kiezen voor een leerwerktraject via de Professionals betekent:

  • Relevante werkervaring en een MBO 2 opleiding
  • Professionele en persoonlijke begeleiding door een werkbegeleider van GGzE
  • Eventuele hulp van een educatie- en arbeidsbegeleider bij de doorstroom naar betaald werk

Word jij een held in je vak? Meld je aan of vraag om meer informatie. (contact toevoegen)

*Leerwerktraject
Een leerwerktraject van de Professionals bestaat uit een aantal stappen. In alle stappen word je begeleid door een aan jou toegewezen werkbegeleider. De werkbegeleider zorgt voor de begeleiding bij de uitvoering van taken en houdt toezicht op jouw leerproces en leerdoelen.

Selectie en start
Je wilt graag aan de slag en een vak leren. Je bent klantvriendelijk, flexibel en leergierig. Je houdt je aan afspraken en bent erop gericht mensen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Herken je jezelf? Dan ben jij mogelijk een geschikte kandidaat voor de Professionals.

Werkervaringsplaats
Je start in een werkervaringsplaats voor ongeveer 10 weken. In die periode evalueren we regelmatig samen jouw leerdoelen. Na ongeveer 2 maanden wordt in een evaluatiegesprek met jou, de contactpersoon van GGzE, jouw werkbegeleider en eventueel ook met jouw educatie - en arbeidsbegeleider besproken hoe het gaat. Op basis van deze evaluatie wordt besloten of je een traineeship krijgt aangeboden.

Traineeship
Gedurende je traineeship combineer je werken met leren. Je ontvangt in deze periode twee keer een leer - en arbeidsovereenkomst van 6 maanden. Een dag per week heb je een opleidingsdag. De opleiding wordt gegeven door het Summa College. De duur van de opleiding is circa 10 maanden. Aan het einde van deze periode heb je relevante werkervaring en een MBO 2 diploma op zak.

MBO diploma en doorstroom
Na een jaar wordt het traineeship beƫindigd en bieden we met een eventuele educatie - en arbeidsbegeleider zoveel mogelijk ondersteuning bij het vinden van betaald werk.

Kosten
De opleiding wordt betaald door GGzE. Tijdens de eerste 10 weken, krijg je niet betaald maar kun je wel een reiskostenvergoeding krijgen. Als je een uitkering hebt, dan moet je van tevoren toestemming vragen aan je uitkerende instantie (UWV of gemeente) om te mogen deelnemen met behoud van uitkering.

Als je een leer - en arbeidsovereenkomst krijgt, dan kom je bij GGzE in dienst en krijg je salaris. Opleidingsdagen en overige studietijd is in eigen tijd.

Reacties

Plaats als eerste een reactie

Trefwoorden