De mensen van het EFEd

  • mrt 2022
  • Reginald Snijder
  • ·
  • Aangepast mrt 2022
  • 999
EFEd

Graag helpen wij, Nienke en Toon, je verder. Wij worden hierbij ondersteund door een staf van specialisten uit het forensische veld. Wij stellen ons graag aan je voor.

Nienke Slikkers, coördinerend- en ondersteunend medewerker

Ik ben sinds 2015 betrokken bij De Woenselse Poort als ervaringsdeskundig begeleider. De afgelopen jaren hebben mijn collega’s en ik ons ingezet om cliënten bij alle fasen van hun behandeling te ondersteunen bij hun herstelproces. Dit hebben wij in groepsverband gedaan maar ook individueel. Daarnaast hebben we mooie activiteiten ondernomen, bijzondere- maar ook baanbrekende of zelfs opmerkelijke activiteiten ondernomen om ruimte te creëren voor herstel. Bij de cliënt, maar soms ook bij de instelling zelf. Dat is de charme van het forensische werkveld. Kennis opdoen, knowhow verbinden, drempels en hindernissen nemen om daarmee expertise te vergroten.

De ervaring die ik heb opgedaan deel ik met het werkveld. Je kunt bij mij terecht voor al je vragen over herstelondersteundende zorg, ervaringsdeskundigheid, de implementatie en inzet daarvan.

Op deze site vind je meer over ons aanbod. Samen met mijn collega’s zal ik je hier op de hoogte houden van alle nieuwtjes, bijzonderheden en inhoudelijke ontwikkelingen rondom de inzet van forensische ervaringsdeskundigheid.
En heb je vragen? Mail het naar info@efed.nl

Toon Walravens (60), ervaringsdeskundig beleidsadviseur

In 2005 was ik de eerste ervaringsdeskundig werker bij een forensische kliniek in Nederland, De Woenselse Poort.
Een ervaringsdeskundige werkt vanuit zijn doorleefde ervaringen. Die ‘ervaring’ bouwde ik op vanaf mijn jeugdjaren. Jaren die gekenmerkt worden door verwaarlozing, ontwrichting, drugs, ongeremd, verslaafd en crimineel gedrag. Pas als ik opnieuw veroordeeld wordt dringt het besef tot me door dat verandering noodzakelijk is. Met behulp van o.a. de forensische zorg, verslavingszorg, Dienst Geestelijke Verzorging, beschermde woonvorm en mijn naasten prominent op de achtergrond, ben ik een andere weg ingeslagen. Een lange, intensieve en met regelmaat zware maar zéér nuttige weg, die me uiteindelijk maakt tot wat het leven nu is. Ik mag met recht mezelf een ervaren en deskundig ervaringsdeskundige noemen. Van oorsprong ben ik pedagogisch opgeleid en ben daarna nog door gaan studeren. Ik ben leergierig en sta open voor alle perspectieven en samenwerking. Inmiddels houd ik me al ruim 20 jaar bezig op het gebied van ervaringsdeskundigheid, herstel en rehabilitatie. Ik heb aan boeken meegeschreven en (langdurige) onderzoeken meegewerkt. Mijn expertise ligt op het vlak van re-integratie en resocialisatie van mensen tijdens en na detentie, forensische zorg/tbs en verslaving.