De Wederik

Nieuwe collega's Floor en Jens

  • okt 2019
  • Anja van Glabbeek
  • ·
  • Aangepast nov 2019
  • 444

Hoi! Ik ben Floor, 19 jaar en zit in het 3e jaar van Sociale Studies op Fontys Hogeschool in Eindhoven. Afgelopen 2 jaar heb ik me gedurende de studie georiënteerd in de verschillende kanten van het beroep Sociaal Agoog. Na deze oriëntatie heb ik dit jaar besloten te beginnen met de minor GGZ-agoog. Eigenlijk was de psychiatrie altijd al de grootste reden dat ik ben begonnen aan de opleiding. Zo ben ik naast het ondersteunen en begeleiden van mensen met een psychiatrische problematiek, ook erg geïnteresseerd in het gedrag wat daarbij komt kijken en de psyche die hier een grote rol in spelen.

September dit jaar ben ik begonnen met mijn stage bij de Wederik. Hier zal ik het komende half jaar 2 dagen in het week, en vanaf februari nog een jaar 4 dagen in de week zijn. Ik heb voor deze afdeling gekozen omdat ik het belangrijk vind dat jongeren zo optimaal mogelijk kunnen genieten van hun jeugd, omdat ik vind dat mede je, jeugd maakt wie je bent en deze ervaringen goed zijn voor je identiteitsontwikkeling. Ik mag mijzelf gelukkig prijzen dat ik nu in deze periode van mijn leven zit en deze ook zo ervaar. Hierom hoop ik dat ik met mijn weinig of soms zelfs geen leeftijdsverschil goed kan aansluiten bij de jongeren en hun leefwereld. De afgelopen weken heb ik het al erg naar mijn zin gehad op de Wederik en ik hoop dit gevoel te kunnen doorzetten tot februari 2021.

____________________________________________________________________________

Hey,
Mijn naam is Jens Tamborijn en ik ben sinds oktober 2019 begonnen als arts op afdeling De Wederik. Tijdens mijn opleiding in België ben ik geïnteresseerd geraakt in de psychiatrie, waar ik dan ook mijn eindstage in heb gedaan. Sinds een half jaar heb ik mijn diploma Geneeskunde van de universiteit in Leuven op zak en hierna ben ik met vol enthousiasme beginnen werken bij GGzE. De Wederik is voor mij de ideale afdeling omdat ik graag met jongeren werk. Zelf heb ik 7 jaar vrijwilligerservaring als scoutsleider, waardoor mijn interesse in het begeleiden van jongeren alleen maar is toegenomen.
Als arts in opleiding tot psychiater op de afdeling coördineer ik het verblijf van de jongeren op onze afdeling, steeds in overleg met onze psychiater en in samenspraak met het team.

Trefwoorden

Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.