Zelfmanagementtraining

  • dec 2019
  • 131
Kind en Jeugd Trainingen

Leren omgaan met spanningen of boosheid

Als je moeite hebt om met boosheid om te gaan... Als je wilt leren wat je kunt doen om er minder last van te hebben... Als je daar zelf aan wilt werken... Dan is deze zelfmanagementtraining misschien iets voor jou!

Wat is boosheid of spanning?

Als mensen iets vervelends meemaken kunnen ze gespannen worden. Sommige mensen noemen dat gestrest of opgefokt. Iedereen reageert anders als hij gespannen is. De een wordt snel boos en gaat schreeuwen. De ander gooit met dingen. Sommige mensen rennen hard weg. Andere mensen worden juist heel stil of krijgen last van hoofdpijn of buikpijn. Er zijn ook mensen die alcohol of drugs
gebruiken als ze gespannen zijn.

Middels 10 bijeenkomsten van 1,5 uur helpen we je om inzicht te krijgen in wanneer de spanning bij jou opbouwt, hoe je kunt voelen dat je boos wordt, hoe je tot rust kunt komen én wat je zelf kunt doen om de spanning te verminderen. De training wordt specifiek aangeboden voor jongeren en jongvolwassenen en bestaat uit groepsbijeenkomsten.

De bijeenkomsten zijn praktisch opgezet en het is de bedoeling dat je actief meedoet aan de training. Het is een doe-groep en geen praatgroep. Je leert oefeningen die je helpen om minder gespannen te zijn. Het is de bedoeling dat je de oefeningen thuis uitprobeert. De ene oefening zal leuker of gemakkelijker zijn dan de andere. Jij kiest een oefening die het beste bij jou past. Ook is er een ouderbijeenkomst waarbij ouders informatie krijgen over de training.

Interesse

Overleg met je behandelaar of dit bij je past. Deze kan je dan aanmelden via trainingenkindenjeugd@ggze.nl.