Grip op je gedachten

  • dec 2019
  • 130
Kind en Jeugd Trainingen

Gedachten zijn voor ons vaak zo vanzelfsprekend geworden dat we ze beschouwen als de waarheid: alsof ze de ervaring zelf zijn. Ik ben waardeloos is een geachte (een oordeel) over bepaalde ervaringen, maar we kunnen zo samenvallen met deze gedachte dat we ervaren dat de gedachte realiteit is. We ervaren het niet meer als een gedachte, maar als de werkelijkheid. Vooral gedachten die een oordeel over ons als persoon vellen, zijn van grote invloed op onze identiteit en hebben daardoor ook een sterke invloed op hoe we ons voelen.

De module 'Grip op je gedachten' van de Emotie Regulatie Training is een kortdurende praktische training. Deze training is bedoeld voor cliƫnten met Emotie Regulatie klachten die de training 'Grip op Emotie' als doorlopen hebben.

In deze module wordt met name aandacht besteed aan de manier van denken. Je denken is namelijk van grote invloed op je emoties en gedrag. Negatieve, niet helpende gedachten kunnen leiden tot heftige emoties. De eerste stap is om zicht te krijgen op jouw gedachten. Vervolgens is het de bedoeling om meer helpend te denken en je negatieve, niet helpende gedachten uit te dagen. Je kunt je evenwichtiger voelen door anders te denken. Het aanleren van een andere, meer helpende, denkwijze is een langdurig proces wat met vallen en opstaan gepaard gaat, deze training helpt je daarbij.

Interesse?

Overleg met je behandelaar of deze je aan kan melden via trainingenkindenjeugd@ggze.nl of via 06-57 61 09 73.