Ervaring van Ted bij loopgroep De Oppeppers

  • mei 2023
  • 162
Loopgroep de Oppeppers

Afgelopen december (2020) zijn Ellen en ik (Ted) aangesloten bij de wandelactiviteit van de zelfhulpgroep De Oppeppers.

De Oppeppers bestaat uit een fijne gedreven groep mensen die openstaan voor deelnemers met een psychische kwetsbaarheid, al dan niet actueel. Voor de start van de wandeling stemmen de leden af wie bij wie aansluit, zodat ieder op eigen tempo al wandelend over het landgoed een prettige middag kan beleven.

Ervaring
Kom ik meteen terug bij mijn eigen ervaringen tijdens mijn periode van opname op de PAAZ. In die tijd heb ik de wandelingen die ik toen maakte onder begeleiding als heel prettig ervaren, even van de afdeling af, even in een andere omgeving terecht komen kan een bijdrage leveren in het herstel. Tijdens een wandeling komen ook de beste gesprekken voorbij, het is een heel andere beleving, anders dan dat je passief op een stoel zit. Ook het spreken van lotgenoten doet je goed, omdat je erachter komt dat je niet de enige bent met een psychische kwetsbaarheid. Die kwetsbaarheid wil ook niet zeggen dat je geen leuke dingen kunt doen, zeker niet, maar je dient wel zelf aan de slag te gaan. Juist zo’n wandeling kan je aanzetten tot nog andere activiteiten.

Wandelen op het landgoed
Daarbij is het op het mooie Landgoed De Grote Beek wel heel erg fijn om te wandelen, het is een helende omgeving. Prettige afwisseling van belevingen, zo loop je door de mooi aangelegde tuinen en loop je door het bos, ook Boerderij De Haen is de moeite waard om te bezoeken, net zoals het koffiehuis van Caffeine Dealers, een warme plek waar op een vriendelijke wijze een heerlijke beker koffie bereid wordt.

Het koffiemoment was die dag ongeveer halverwege de route, een wandeling waar ik veel over het ontstaan van de wandelgroep heb gehoord, waar ook de gedrevenheid naar voren kwam van de mensen die het draaiend houden. Het grootste pluspunt vind ik dat het heel laagdrempelig is om aan te sluiten.

Als je dit leest en net zo enthousiast bent als ik, neem dan contact op met de loopgroep De Oppeppers en wandel een keertje mee. En wie weet krijg je er een nieuwe hobby bij!