Sterke moeders

  • 1 nov
  • 1
  • 122
Direct Trainingen en Groepen

Sterke moeders

De Cursus Sterke Moeders is een ouderschapscursus gericht op moeders met psychische problematiek die in behandeling zijn bij de GGzE, en een kind hebben tot 5 jaar.

Als moeder wil je je baby of peuter goed opvoeden. Dat is voor iedere ouder een grote uitdaging en als je daarnaast kampt met een psychische kwetsbaarheid dan kan ondersteuning heel gewenst zijn. Hoe ga je goed om met je kind? Wat doe je met de opvoedingsadviezen uit je omgeving? Deze cursus helpt moeders op weg.

De groep is enerzijds gericht op preventie en het voorkomen van problematiek bij het kind en anderzijds is de cursus gericht op het versterken van competenties van de moeder. Onderwerpen die centraal staan zijn ontwikkelingsfases, psycho-educatie, het versterken van contactgedrag van moeder naar kind, versterken van zorg- en opvoedcompetenties, inzicht en opbouwen van een steunnetwerk en vergroten van zelfvertrouwen.

Praktische informatie
De cursus is opgedeeld in 3 blokken van 5 bijeenkomsten dus moeders komen in totaal 15x bij elkaar. Het is een semi-open groep, instromen kan aan het begin van een nieuw blok. Voordat de cursus begint wordt er een intakegesprek gepland met een trainer.

In elk blok is er één bijeenkomst samen met de kinderen en in de hele cursus is er een bijeenkomst samen met de partner en/ of andere mede opvoeder.

De bijeenkomsten zijn bij centrum Kind en Jeugd en worden begeleid door Marlies Timpers en Barbara Kerkhofs. Elke bijeenkomst duurt 2,5 uur en vinden plaats op donderdagochtend, van 9:00 – 11:30uur.

Heb je inhoudelijk vragen of de cursus passend is of wil je weten welk ander aanbod er is voor ouders die worstelen met hun ouderschap, neem dan ook contact met ons op! Marlies 06-81824038 of Barbara 06-30720112

Bij voldoende deelnemers start de groep 12 maart

Kosten
Geen

Informatie en aanmelding/verwijzing
Aanmelding kan direct via directtrainingen@ggze.nl

Reacties

één reactie, 1 november 2022