Kortdurende groepsschematherapie

  • aug 2022
  • 1
  • 570
GGzE Trainingen en Groepen

WAT IS SCHEMATHERAPIE?

Schematherapie is een vorm van psychotherapie voor mensen met ernstige psychische klachten, zoals een persoonlijkheidsstoornis of een vaak terugkerende depressie. Schematherapie helpt u de oorsprong van gedragspatronen te onderzoeken en te veranderen. U leert uzelf bewust te worden van uw gevoelige snaren en te leren voelen wat uw behoeften zijn. U leert uzelf zodanig te veranderen dat u beter voor uzelf kunt zorgen.

Onderzoeken en ervaren wat er gebeurt in het contact met anderen is daarbij erg belangrijk. Juist in een groep leert u hier anders mee om te gaan en zullen gevoelige snaren eerder geraakt worden dan in gesprekken die u alleen met één therapeut voert. Door te delen wat er in u omgaat en hoe gevoelige snaren in contact met de andere groepsleden worden opgeroepen, kunt u in een veilige therapeutische omgeving nieuwe ervaringen opdoen.

HOE VERLOOPT HET INSCHRIJVEN VOOR GROEPSSCHEMATHERAPIE?

  • Nadat uw hulpverlener u heeft aangemeld, voert u één of meerdere indicatiegesprekken met de therapeut(en). Allereerst wordt er samen met u gekeken of groepsschematherapie de best passende therapie voor u is.
  • Daarnaast maakt u kennis met elkaar, krijgt u uitleg over schematherapie en ontvangt u de groepsregels. In deze gesprekken wordt bepaald wat uw belangrijkste schema’s en modi zijn om aan te werken in de groep.

PRAKTISCH

Hoelang: 18 wekelijkse bijeenkomst van 1,5 uur en 2 follow-up bijeenkomsten

Groepsgrootte: 8-10 personen

voor meer informatie zie de bijgevoegde flyer

Reacties

één reactie, 9 augustus 2022