Scherpenhuizen en Philips reiken helpende hand

  • mei 2021
  • 723
Jaarverslag 2020

Om cliënten tijdens de coronapandemie toch in contact te laten blijven met vrienden en familie, hebben Scherpenhuizen en de Philips Foundation in totaal 136 iPads beschikbaar gesteld aan GGzE.

Scherpenhuizen

Firma Scherpenhuizen stelt gratis 36 iPads beschikbaar aan GGzE. Daarmee kunnen bewoners van De Boei,
kwetsbare mensen die niet beschikken over digitale apparatuur, tot juni toch in contact blijven met vrienden en familie. De iPads worden nu verspreid door de woonbegeleiders van GGzE.

GGzE is enorm blij met dit mooie gebaar van Scherpenhuizen. Deze onderneming is in een totaal andere branche actief. Zij verpakken, vermarkten en vervoeren miljoenen kilo’s verse groenten en fruit naar bijna alle grote Europese supermarktketens. Het is in deze sector één van de grootste im- en export bedrijven van Nederland. Rob Jacobs en Leo de Jong reikten namens Scherpenhuizen op 3 april de iPads uit aan Jeroen van Heel van GGzE De Boei.

\

Philips Foundation

"Samen voor Eindhoven" is een organisatie waar we een mooie samenwerking mee onderhouden als GGzE. Denk bijvoorbeeld aan de bedrijventeams welke jaarlijks hun teamdag besteden op het Landgoed De Grote Beek en daar onderhoud verrichten. Begin april kregen we de tip dat een grote donateur gelden beschikbaar wilde stellen aan zorgorganisaties in Eindhoven. Deze gelden waren bedoeld voor initiatieven om klinisch opgenomen cliënten te ondersteunen in de Lock down, om bijvoorbeeld contact te onderhouden met hun familie en/of vrienden.

Na intern overleg is besloten om een donatie te vragen voor de aanschaf van minimaal 100 IPAD's, met als motivatie dat GGzE vanuit de zorggelden, die door de overheid ter beschikking worden gesteld, nauwelijks Ipads kan aanschaffen om de communicatie tussen de 850 klinische cliënten en hun naasten mogelijk te maken. De donatie die werd voorgesteld zou daarom zeer welkom zijn. Onze aanvraag is uiteindelijk gehonoreerd door Philips Foundation en wel voor het gevraagde bedrag van € 50.000,- .

Met het toegezegde bedrag van 50.000 euro zijn we in staat om ruim 100 Ipads aan te schaffen en een deel daarvan uit te rusten met een simkaart en bijhorend abonnement. Een deel van onze cliënten verblijft namelijk in een begeleide woonvorm en is zelf niet vermogend genoeg om wifi te betalen. Daarom willen we een deel van de Ipads uitrusten met een simkaart. Alle Ipads komen in beheer van GGzE. Wij gaan ze verdelen op zo’n manier dat we met 100 Ipads alle 850 klinische cliënten het contact met hun geliefden weer kunnen laten ervaren.

Met dit project wordt niet alleen voorzien in betrokkenheid bij de samenleving en het contact met naasten ten tijde van corona. Ook na het coronatijdperk willen we de Ipad duurzaam inzetten en enerzijds voor dit doel beschikbaar houden. Wanneer mensen opgenomen worden bij GGzE mogen zij namelijk soms, gebaseerd op de maatregel die hen is opgelegd, geen bezoek ontvangen. We willen dan de Ipad inzetten om zo toch contact te kunnen onderhouden met hun naasten. Zo kunnen onze cliënten van deze donatie jaren plezier hebben.

Niemand kan in zijn leven lang zonder contact met anderen. Zeker mensen met psychische klachten niet. We hebben onze donateur, Philips Foundation hiermee overtuigd van de nut en de noodzaak om contact van deze kwetsbare groep en hun naasten, met name in deze crisissituatie, te kunnen verbeteren.