Tweede vaccinatieronde met AstraZeneca

  • apr 2021
  • 353
Coronavaccinatie

Inmiddels is bekend dat mensen die een eerste vaccinatie met AstraZeneca hebben gehad, ook de tweede prik met AstraZeneca mogen krijgen. Dat geldt dus ook voor degenen die bij GGzE zijn gevaccineerd. Indien je afgelopen zes maanden voorafgaand aan de eerste vaccinatie positief getest bent op corona, dan volstaat één vaccinatie.

Voor de cliënten en de geprioriteerde zorgmedewerkers die wel in aanmerking kwamen voor vaccinatie, maar die door omstandigheden de eerste vaccinatieronde met AstraZeneca hebben moeten missen: we wachten nog op duidelijkheid over de verdere vaccinatieaanpak. Zodra we meer weten, lees je het hier op LISA.

De landelijke richtlijn bepaalt dat de tweede vaccinatieronde met AstraZeneca 12 weken na de eerste vaccinatie moet plaatsvinden. Daarom is de planning voor de 2e vaccinatie als volgt:

  • Op donderdag 3 en vrijdag 4 juni wordt de 2e vaccinatie gegeven aan cliënten en medewerkers die op 11 en 12 maart een 1e vaccinatie hebben gehad.
  • Op woensdag 9, vrijdag 11 en woensdag 16 juni wordt de 2e vaccinatie gegeven aan cliënten en medewerkers die de 1e vaccinatie op 25, 29 en 31 maart hebben gehad.

Trefwoorden