Hoe vind ik hulp?

  • nov 2020
  • 574
Mentale Kracht Valkenswaard

Wanneer je psychische hulp zoekt kan het lastig zijn te vinden wat jij nodig hebt. Hierbij proberen we je te helpen. Jij staat voorop. Er zijn veel dingen die je zelf kunt maar wat nu (nog) niet lukt. Ook je netwerk kan hiervoor een waardevolle toevoeging zijn.

Wij gaan met jou op onderzoek wat je kunt doen om weer in je kracht te komen, welke hulp je nodig hebt, wat er eventueel bij je in de buurt in te zetten is.

Hoe kom je bij Mentale Kracht in de Wijk terecht

Het kan zijn dat je bij je huisarts of POH GGE in behandeling bent voor je psychische klachten en dat hij/zij je doorverwijst. Maar ook andere hulpverleningsorganisaties kunnen contact opnemen of je doorsturen.

Het kan zijn dat je al bent aangemeld bij GGzE en dat wij contact met je opnemen omdat je in de gemeente Valkenswaard woonachtig bent. En je kunt zelf contact met ons opnemen door een mail te sturen naar mentalekracht@ggze.nl. We kunnen je ook bellen. Vul daar voor het 'Bel mij'-formulier in op de homepage.

Wat kunnen we je bieden

  • Eerste gesprek

Wie ben jij, wat zoek je en kunnen we iets voor je betekenen. Dat gaan we verkennen in een eerste gesprek. Hierbij vinden we het belangrijk dat ook je naasten, mensen die steunend voor je zijn, erbij aanwezig zijn. In dit gesprek kun je vertellen welke vraag of behoefte je hebt. We luisteren op welk gebied je klachten hebt en wat je wil aanpakken. Tevens brengen we met je in kaart of er andere hulpverleningsorganisaties bij je betrokken zijn en wat zij doen om een compleet beeld te krijgen.

Dit gesprek is met twee medewerkers van Mentale Kracht Valkenswaard. We hebben een groot team medewerkers van diverse disciplines met een brede kennis en ervaring. Zowel kennis op het gebied van behandeling van psychische klachten als op het gebied van begeleiding in het dagelijks leven.

In dit gesprek proberen we met jou en je naasten helder te krijgen welke klacht aangepakt moet worden. Jij hebt hierin de regie. Wij kunnen je ondersteunen om je vraag te formuleren. Het kan zijn dat we met je uitzoeken wie de gevraagde hulp kan bieden. Misschien is dit wel door iemand in je eigen omgeving of een organisatie uit de gemeente. Zorg dichtbij en laagdrempelig dat is ons streven. Zo gewoon mogelijk waar mogelijk. Daarom werken we ook samen met de andere hulp aanbieders in de omgeving.

Het kan ook zo zijn dat je voor je klacht psychische behandeling nodig hebt. Dit zullen we je dan ook adviseren en de huisarts moet hiervoor dan een verwijzing maken. Dit is nodig voor de zorgverzekering. Dan kunnen we vanuit Mentale Kracht Valkenswaard die behandeling opstarten. Gewoon bij je thuis of op een locatie in Valkenswaard.

Een andere mogelijkheid is dat het nog niet helder wordt in het eerste gesprek en dat we een vervolg moeten afspreken. Degene met wie jij je eerste gesprek hebt blijft ook het aanspreekpunt gedurende het hele traject dat je aan ons verbonden bent.

  • Inloop GGzE De Boei

Tijdens de inloop ben je welkom om binnen te lopen. De inloop is de plek om mensen te ontmoeten, een praatje te maken of een spelletje te spelen. Tevens bieden we er diverse activiteiten en groepen. Voor een overzicht kun je op de link onderaan deze pagina klikken.

Openingstijden open inloop:

  • Maandag: 10.00 – 16.30 uur
  • Dinsdag: 10.00 – 17.00 uur
  • Donderdag: 10.00 – 16.30 uur
  • Vrijdag: 10.00 – 16.30 uur

Adres
Pastoor van Vroonhovenstraat 1
5554 HJ Valkenswaard

  • Groepsaanbod

We hebben een breed aanbod van diverse groepen en trainingen. Een overzicht zie je via onderstaande links. Voor een aantal is het zo dat je een verwijzing nodig hebt van je huisarts. Wil je hierover meer informatie neem dan contact met ons op.

Als je deelneemt aan een training of groep werk je met anderen aan het verminderen van je klachten. De groep bestaat uit mensen met ongeveer dezelfde problemen of klachten als die van jou. Begeleid door een hulpverlener train je nieuwe vaardigheden, bespreek je onderwerpen met elkaar en wissel je ervaringen en oplossingen uit. Wil je hierover meer informatie neem dan contact met ons op.

Neem alvast een kijkje op onderstaande websites waar ons groepsaanbod te vinden is.