Uitleg werkwijze FACT

  • okt 2020
  • 545
FACT-team Gestel/Strijp

GGzE FACT helpt mensen met een ernstige psychische aandoening en/of verslaving die problemen ervaren op meerdere levensgebieden. We helpen mensen thuis of in de buurt.

FACT

FACT staat voor Flexible Assertive Community Treatment; een behandelwijze die zich richt op herstel in de eigen leefomgeving. Binnen FACT werken verschillende hulpverleners samen aan de behandeling en ondersteuning van mensen met psychische problemen, die tevens problemen ervaren op meerdere levensgebieden (denk aan een combinatie van geldproblemen, eenzaamheid, dreigende huisuitzetting, verslaving of het ontbreken van een dagbesteding/betaalde baan). Verwijzers kunnen cliƫnten aanmelden voor het FACT-team.

Richtlijnen en Werkwijze/ Het Zorgproces - psychologiepraktijkdemolen.nl

Waarmee kunnen wij je helpen?

De eerste stap naar herstel is dat je besluit waar je aan wilt werken. Als je dat nog niet weet, zoeken we met jou naar een antwoord op deze vraag. Daarna bepalen we samen wat je nodig hebt om dat doel te bereiken en wie jou daarbij het beste kan helpen.

We spreken je aan op je eigen kracht en op je eigen netwerk. We behandelen je in je eigen omgeving en dus ook met hulp van de mensen die belangrijk voor je zijn. GGzE FACT wil dat je zo weinig mogelijk met hulpverlening van doen hebt. Hoe meer je in en met je eigen netwerk doet, hoe zelfstandiger en krachtiger je bent.

Als je geen werk meer hebt vanwege je psychische aandoening, is dat een belangrijk punt. We helpen je dan graag om betaald werk te krijgen. Ben je aan het studeren maar krijg je het niet op de rit? Dan kijkt GGzE FACT mee om dat alsnog voor elkaar te krijgen.

Van intake tot uitschrijving/overdracht

Binnen ons FACT-team doorloop je de volgende stappen.

1. Aanmelding

2. Kennismaking/ intake

3. Zorgplan

4. Behandeling

5. ....