GGzE De Boei A2 Zuid

Ons team

  • 9 sep
  • 245

Benieuwd naar wie wij zijn? Maak kennis met de krachten van ons team.

Het team - Europaschool

Trodat 6/4642 stempelkussen groen

Even voorstellen;
Ik ben Renee Rutten

Welke ervaring neem je mee?
Vanaf 2008 ben ik werkzaam bij de GGzE als (ambulant) begeleider. Ik heb in verschillende beschermde woonvormen gewerkt met diverse doelgroepen en nu werk ik sinds 2019 volledig ambulant.

Wie ben je naast je werk als activiteitenbegeleider?
Naast mijn werk ben ik druk met de kids. Ook ben ik een enorme muziekliefhebber en ga ik graag naar bandjes luisteren. Erop uit gaan en leuke dingen ondernemen met de fijne mensen om me heen maken mij een rijk mens!

Wat kenmerkt jou als hulpverlener?
Ik zeg wat ik doe en doe wat ik zeg. Dat maakt mij duidelijk en betrouwbaar. Naast de ander staan en iemand in zijn of haar kracht zetten is mijn uitgangspunt.

Wat leer jij van je werk?
Luisteren en geduldig zijn. Zij verruimen mijn blik waardoor ik beter kan aansluiten bij hen. Trodat 6/4642 stempelkussen groen

Even voorstellen;
Aaltje Bosma

Welke ervaring neem je mee?
Ik heb de MBO sociaal pedagogisch werk gedaan. Daarnaast heb ik ook een HBO theateropleiding, coachingsopleiding en kunstgeschiedenis gevolgd. Ik heb gewerkt als stervensbegeleider, activiteitenbegeleider en heb een opleiding gedaan in kleinkunst. Ik heb 8 jaar gewerkt in de verslavingszorg. Nu werk ik al enkele jaren met veel plezier voor de inlopen van de Boei A2 Zuid.


Wie ben je naast je werk als activiteitenbegeleider?
Naast mijn werk ben ik veel bezig met theater zoals straattheater en contact clownerie (clinic). Verder reis ik graag en bezoek graag het museum. Ik bezoek daarnaast ook graag festivals. Ik ben een liefhebber van muziek. Ik zing graag en maak gedichten.

Wat kenmerkt jou als hulpverlener?
Als hulpverlener ben ik laagdrempelig in contact, autonoom en sta dichtbij de ander.

Wat leer jij van je werk?
Ik leer iedere dag weer nieuwe dingen over mezelf en over de ander. Telkens bereik ik daarbij weer een dieper level.

Trodat 6/4642 stempelkussen groen

Even voorstellen;
Inge van Berlo

Welke ervaring neem je mee?
Sinds 2015 werk ik als ambulant verpleegkundig begeleider bij dit team A2 Zuid bij de Boei. Hiervoor heb ik 11 jaar op diverse klinische afdelingen op het landgoed de Grote Beek gewerkt. Tijdens de opleiding deed ik enkele jaren werkervaring op bij GGZ Oost Brabant.

Wie ben je naast je werk als ambulant begeleider?
Positief, enthousiast en spontaan kenmerkt mij het meest als persoon. Ik houd van spontane bezigheden. Mijn interesses zijn dan ook breed georiënteerd. Creatief in de weer en koken doe ik graag. Vaak ben ik buiten te vinden, in mijn tuin aan het werk. Of fietsend, wandelend of op de skates onderweg naar mooie plekjes in de natuur.

Wat kenmerkt jou in je werk als hulpverlener?
Ik ben zorgzaam, een open en gelijkwaardige relatie is voor mij de basis van goede zorg. Samen met de cliënt gaan we op zoek naar hoe stap voor stap aan een hulpvraag gaan werken. De cliënt zie ik als eigen regisseur, ik ondersteun daar waar wenselijk is. Ik ben flexibel en pas me makkelijk aan de situatie aan, soms een stapje vooruit en soms even pas op de plaats.

Wat leer jij van je werk en je cliënten?
Het mooie van werken met mensen is dat iedereen anders is en daarom altijd nieuwe situaties brengt waar ik van leer; zowel professioneel als hulpverlener, in persoonlijke ontwikkeling en in kennis.

Trodat 6/4642 stempelkussen groen

Even voorstellen;
Marvin Timp

Welke ervaring neem je mee?
Sinds 2009 werk ik voor GGzE de Boei in diverse functies en heb ik op verschillende plekken gewerkt. In 2015 ben ik team Dommelvallei/A2 gemeenten gaan versterken. In 2019 zijn wij als team opgesplitst en zijn we team DB A2 Zuid geworden. Mijn huidige functie is GGz Agoog persoonlijk begeleider niveau 5. Mijn opleiding heb ik mogen volgen in Nijmegen en heb daar mijn HBO Maatschappelijk werk en Dienstverlening afgerond.

Wie ben jij naast je werk als ambulant begeleider?
Ik ben leergierig, spontaan, extravert en ook optimistisch ingesteld. Ik heb een flexibele werkhouding. In mijn vrije tijd richt ik mij vooral op sportieve activiteiten, voetbal is daarin mijn grootste hobby. Ik lees graag en geniet van mijn naasten.

Wat kenmerkt jou in je werk als hulpverlener?
Ik heb een open houding. Ik ben een aanpakker, neem graag het initiatief en heb zorg voor de zaak. Ik luister naar het verhaal van de ander en probeer daarin stapjes te maken, om de cliënt versterken in zijn eigen mogelijkheden. Ik neem het geduld om deze ontwikkeling te realiseren.

Wat leer jij van je werk?
Naast dat ik processen in gang zet voor mijn cliënten, kan ik dit ook toepassen op mijzelf. Reflecteren, relativeren en genieten van de kleine momenten. Als ik verandering zie waar de cliënt of mijn collega voldoening uit haalt, krijg ik er ook energie van. Dit maakt dat ik sterker word.

Trodat 6/4642 stempelkussen groen

Even voorstellen;
Mijn naam is Elly Hartman.

Ik ben kwartiermaker in de gemeenten Cranendonck en Heeze-Leende.

Dat houdt in mijn geval in dat ik vanuit de Sociale Teams van die gemeenten cliënten begeleidt, casemanager van een aantal inwoners met psychische, psychosociale of psychiatrische problemen ben of kijk hoe vanuit de WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) ondersteuning aan inwoners van de gemeente geboden kan worden.

Ik ben nu zo’n 40 jaar werkzaam in de ggz, binnen verschillende organisatieonderdelen. Mijn kracht in het werk ligt er -denk ik- vooral in dat ik goed kan luisteren, echt geïnteresseerd ben in anderen en mensen met psychische of psychiatrische problemen graag wil helpen hun leven te verbeteren of te veraangenamen. Ik probeer problemen niet groter te laten zijn dan nodig en vind het belangrijk dicht bij de oplossingen die mensen vaak zelf al aandragen te blijven. Ik ben ervan overtuigd dat dat vaak het beste werkt. Ik heb veel geleerd van collega’s uit het sociaal team, waar ik samen werk met maatschappelijk werk, jeugdhulpverleners, wmo-consulenten, mantelzorgers, ervaringsdeskundigen en medewerkers van Werk&Inkomen. Ieder heeft z’n eigen expertise en eigen invalshoek van een vraagstuk, maar in overleg wordt er (bijna) altijd een voor een ieder aanvaardbare oplossing gevonden.

Sinds enkele maanden woon ik in Zuid-Limburg en geniet met volle teugen van de mooie natuur en leuke, gezellige dorpen en steden. Binnenkort ga ik met vervroegd pensioen en kan ik daar nog meer tijd voor nemen.

Trodat 6/4642 stempelkussen groen
Even voorstellen;
Monique Bos

Welke ervaring neem je mee?
Ik werk sinds 2014 in dit team. Ben begonnen in 1999 als huishoudelijk medewerkster bij RIBW en we zijn toen in 2001 gefuseerd met GGzE. Ik mocht in 2010 de opleiding gaan doen voor Helpende. In 2013 heb ik de keuze gemaakt om in een ander team te gaan werken en zo kwam ik in 2014 in dit team als helpende.

Wie ben jij naast je werk als helpende?
Ik ga graag op vakantie en ik ben helemaal verliefd geworden op Griekenland. Thuis ben ik graag bezig in de tuin en met mijn gezin en onze twee honden. Ik wandel veel buiten en ik doe aan fitness.

Wat kenmerkt jou in je werk als hulpverlener?
Ik ben rustig en heb veel geduld. Ik vind het belangrijk dat mensen hun eigen regie behouden en dat ze zelf aangeven waar ze graag hulp bij willen hebben. Als het nodig is kan ik altijd nog een beetje sturen.

Wat leer jij van je werk?
Ik vind het fijn als ik zie dat er dingen veranderen bij mensen waar we samen mee aan de slag zijn gegaan. Ik vind het fijn om andere mensen te helpen en ze bij te staan in moeilijke tijden. Het zijn vaak de kleine dingen waar ik blij van wordt en daar doe je het voor als hulpverlener.

Trodat 6/4642 stempelkussen groen
Even voorstellen;

Leon de Haas

Welke ervaring neem je mee?
Ik werk sinds 2015 in dit team. Na mijn HBOV-diploma, behaald in 1990, ben ik na wat omzwervingen, terecht gekomen op de PAAZ van het St. Annaziekenhuis. Hier heb ik 8½jaar met veel plezier gewerkt en veel verschillende ziektebeelden gezien. Ik heb daarna de overstap gemaakt naar de GGzE, eerst op Centraal Specialistische Zorg op verschillende groepen gewerkt en na 4 jaar de overstap gemaakt naar Beschermd Wonen. Daar heb ik 10 jaar met ASS-cliënten gewerkt. Sinds 2010 ben ik toen ook ambulant gaan werken. In die rol ben ik ook nog een paar jaar gedetacheerd geweest bij het Centrum Autisme. Na de herindeling van alle Boeiteams ben ik, via team Woensel Zuid en team Valkenswaard, uiteindelijk hier terecht gekomen.

Wie ben jij naast je werk als ambulant begeleider?
Ik ben graag bezig met allerlei klussen, maar tuinieren heeft toch wel mijn grote voorkeur. Hier kan ik veel vrije tijd mee doorbrengen. Daarnaast heb ik natuurlijk nog een gezin en een hond en ik speel graag een potje tennis met mijn tennismaten. Ik heb ook nog een motor in de schuur staan, die al jaren stil staat, maar die wil ik na een grote onderhoudsbeurt toch weer eens gaan berijden.

Wat kenmerkt jou in je werk als hulpverlener?
Ik ben rustig en heb in de begeleiding veel geduld, daarom klikt het denk ik ook vaak wel goed met ASS-cliënten. Ik vind het belangrijk dat cliënten hun eigen keuzes maken, dus zelf aangeven wat ze willen en ik probeer hen daarbij zoveel mogelijk te steunen. Ik zie mijn rol dus voornamelijk als coach, maar als het nodig is dan zal ik ook wel zaken overnemen.

Wat leer jij van je werk?
Ik heb veel verschillende ervaringen opgedaan in de jaren dat ik dit werk doe en heb altijd veel voldoening uit mijn werk gehaald. Ik word er blij van als ik wat voor anderen kan betekenen en zie dat mijn aanpak en ondersteuning tot veranderingen leidt. Ik laat iedereen in zijn waarde en heb respect voor de ander, omdat ik gezien heb dat je soms door onvoorspelbare gebeurtenissen, ineens heel anders in het leven kunt komen te staan


Trodat 6/4642 stempelkussen groen

Even voorstellen;
Yara Herpertz

Welke ervaring neem je mee?
Ik ben afgestudeerd als GGZ-agoog aan Fontys Hogeschool voor Sociale Studies. Ik heb een aantal jaren gewerkt met jongeren met gedrags- en psychiatrische problematiek. Ik heb tot 2019 klinische ervaring opgedaan en heb toen de overstap gemaakt naar de ambulante setting van de Boei.

Wie ben jij naast je werk als ambulant begeleider?
Ik ben iemand die graag bezig is. Ik heb een hele grote passie voor rolschaatsen, maar dan de “agressive” stijl die je ziet in halfpipes en pools. Verder vind ik het leuk om te dansen en ik speel een beetje gitaar. Ik ben een enorme dierenliefhebber.

Wat kenmerkt jou in je werk als hulpverlener?
Ik ben kalm en ben iemand die erg betrokken is. Ik vind het belangrijk om geen oordeel te hebben, want ik geloof erin dat iedereen zijn leven mag leiden op zijn eigen manier. Ik zie het als mijn rol om samen met jou te onderzoeken hoe je je wat tevredener zou kunnen voelen over je manier van leven. Ik zou mijn werkstijl als coachend omschrijven, en ik vind het erg belangrijk om mezelf te kunnen zijn als hulpverlener.

Wat heb jij geleerd van je werk?
Ik groei persoonlijk heel sterk van mijn werk, omdat je continu in contact bent met mensen. Ik ben niet alleen een spiegel voor mijn cliënten, maar zij ook voor mij.

Trodat 6/4642 stempelkussen groen

Even voorstellen;
Natasja Giepman

Welke ervaring neem je mee?
In 2012 ben ik afgestudeerd voor Sociale Studies, met als richting Sociaal Pedagogische Hulpverlening, aan de Fontys Hogeschool. Ik ben hierna werkzaam geweest in de gehandicaptenzorg en heb hier gewerkt met mensen met verschillende niveaus van verstandelijke beperkingen en ASS. Hier heb ik gewerkt tot ik mijn plekje binnen GGzE de Boei A2 Zuid heb gevonden sinds juni 2020.

Wie ben je naast je werk als ambulant begeleider?
Naast mijn werk ben ik partner van mijn man en moeder van 2 kinderen. Veel tijd gaat dan ook zitten in zorgen voor mijn gezin en dingen met hen ondernemen. Het creëren en ervaren van gezins-, familie- en vriendenherinneringen vind ik zeer waardevol in mijn leven.
Daarnaast vind ik het heerlijk om boeiende boeken te lezen, films en series te kijken, te reizen en ook nog wat proberen te sporten voor mijn gezondheid.

Wat kenmerkt jou in je werk als hulpverlener?
Ik ben een zorgzaam, geduldig, maar ook transparant en eerlijk persoon. Mijn contact is laagdrempelig en met een open houding. Hierdoor hoop ik dat mensen zich op hun gemak voelen. Ik vind het belangrijk om te kijken naar wat mensen zélf willen, kunnen en waar ze zelf in willen groeien. Ik beweeg hierin mee en stuur bij waar dit nodig is of wordt gevraagd.
In mijn begeleiding ben ik duidelijk en consistent, dit maakt mij betrouwbaar. Dit alles versterkt in mijn ogen de vertrouwensband.

Wat leer jij van je werk?
Ik leer om open-minded te blijven en me in te leven in anderen. Elk contact met iemand is anders omdat iedereen zijn eigen persoon is en mag zijn. Dit geld natuurlijk tevens voor mijzelf als hulpverlener, maar ook als persoon. Ik leer daarin ook dat ik mijn eigen krachten en valkuilen zo positief mogelijk in kan zetten in mijn werk en mijn eigen leven.

Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.