Ons team

  • sep 2020
  • 2236
GGzE De Boei A2 Zuid

Benieuwd naar wie wij zijn? Maak kennis met de krachten van ons team.

Even voorstellen;
Ik ben Renee

Welke ervaring neem je mee?
Vanaf 2008 ben ik werkzaam bij de GGzE als (ambulant) begeleidster. Ik heb in verschillende beschermde woonvormen gewerkt met diverse doelgroepen en nu werk ik sinds 2019 volledig ambulant.

Wie ben je naast je werk als ambulant begeleidster?
Naast mijn werk ben ik druk met de kids. Ook ben ik een enorme muziekliefhebber en ga ik graag naar bandjes luisteren. Erop uit gaan en leuke dingen ondernemen met de fijne mensen om me heen maken mij een rijk mens!

Wat kenmerkt jou als hulpverlener?
Ik zeg wat ik doe en doe wat ik zeg. Dat maakt mij duidelijk en betrouwbaar. Naast de ander staan en iemand in zijn of haar kracht zetten is mijn uitgangspunt.

Wat leer jij van je werk?
Luisteren en geduldig zijn. Door naar de ander te luisteren verruim ik mijn blik, wat me weer helpt om beter aan te sluiten.

Even voorstellen;
Marvin

Welke ervaring neem je mee?
Sinds 2009 werk ik voor GGzE de Boei in diverse functies en heb ik op verschillende plekken gewerkt. In 2015 ben ik team Dommelvallei/A2 gemeenten gaan versterken. In 2019 zijn wij als team opgesplitst en zijn we team DB A2 Zuid geworden. Mijn huidige functie is GGz Agoog persoonlijk begeleider niveau 5. Mijn opleiding heb ik mogen volgen in Nijmegen en heb daar mijn HBO Maatschappelijk werk en Dienstverlening afgerond.

Wie ben jij naast je werk als ambulant begeleider?
Ik ben leergierig, spontaan, extravert en ook optimistisch ingesteld. Ik heb een flexibele werkhouding. In mijn vrije tijd richt ik mij vooral op sportieve activiteiten, voetbal is daarin mijn grootste hobby. Ik lees graag en geniet van mijn naasten.

Wat kenmerkt jou in je werk als hulpverlener?
Ik heb een open houding. Ik ben een aanpakker, neem graag het initiatief en heb zorg voor de zaak. Ik luister naar het verhaal van de ander en probeer daarin stapjes te maken, om de cliënt versterken in zijn eigen mogelijkheden. Ik neem het geduld om deze ontwikkeling te realiseren.

Wat leer jij van je werk?
Naast dat ik processen in gang zet voor mijn cliënten, kan ik dit ook toepassen op mijzelf. Reflecteren, relativeren en genieten van de kleine momenten. Als ik verandering zie waar de cliënt of mijn collega voldoening uit haalt, krijg ik er ook energie van. Dit maakt dat ik sterker word.

Even voorstellen;
Masha

Even voorstellen;
Monique

Welke ervaring neem je mee?
Ik werk sinds 2014 in dit team. Ben begonnen in 1999 als huishoudelijk medewerkster bij RIBW en we zijn toen in 2001 gefuseerd met GGzE. Ik mocht in 2010 de opleiding gaan doen voor Helpende. In 2013 heb ik de keuze gemaakt om in een ander team te gaan werken en zo kwam ik in 2014 in dit team als helpende.

Wie ben jij naast je werk als helpende?
Ik ga graag op vakantie en ik ben helemaal verliefd geworden op Griekenland. Thuis ben ik graag bezig in de tuin en met mijn gezin en onze twee honden. Ik wandel veel buiten en ik doe aan fitness.

Wat kenmerkt jou in je werk als hulpverlener?
Ik ben rustig en heb veel geduld. Ik vind het belangrijk dat mensen hun eigen regie behouden en dat ze zelf aangeven waar ze graag hulp bij willen hebben. Als het nodig is kan ik altijd nog een beetje sturen.

Wat leer jij van je werk?
Ik vind het fijn als ik zie dat er dingen veranderen bij mensen waar we samen mee aan de slag zijn gegaan. Ik vind het fijn om andere mensen te helpen en ze bij te staan in moeilijke tijden. Het zijn vaak de kleine dingen waar ik blij van wordt en daar doe je het voor als hulpverlener.

Even voorstellen;
Karin

Welke ervaring neem je mee?
Ik ben sinds 2016 werkzaam voor GGzE na het afronden van de SUMMA PBSD met Ervaringsdeskundige. Ik ben tijdens mijn opleidingstijd werkzaam geweest bij Ouderen en Zorg van RIBW Waalwijk, HIC Catharinaziekenhuis en De Dieze (De Kleine Beek).
Na het afstuderen ben ik gaan werken bij BW Ignatius, een beschermde open woongroep van De Boei in Tongelre. Sinds 30 augustus ben ik na een korte reintegratieperiode kunnen blijven werken bij DB A2Zuid, waar ik volop mijn expertise kan inzetten.
Mijn expertise zit duidelijk in Bipolaire Stemmingsstoornis type I.

Wie ben jij naast je werk als ambulant begeleider?
Ik ben partner van mijn man en moeder van 2 volwassen dochters.
Ons gezin is gezellig, druk en zeer afwisselend. Ook wonen er 5 katten in ons huis en een schildpad, waar we erg verknocht aan zijn.
Ik ben muziekliefhebber, bezoek concerten, hou erg van dansen, vooral Zuid-Amerikaanse dansen, ik lees veel, kijk graag een goede serie of film. Kortom genoeg te doen. Ik doe aan Zumba en wandel graag.

Wat kenmerkt jou in je werk als hulpverlener?
Ik werk vanuit eigen ervaring en vind wederkerigheid opzoeken belangrijk. Samenwerken, loyaliteit naar elkaar toe, openheid en soms ook creativiteit is kenmerkend voor mij. Ik sta naast een cliënt en vind aandacht voor de ander in een proces, dat we samen aangaan, belangrijk.

Wat leer jij van je werk en je cliënten?

Ik heb vanuit dit werk, maar zeker ook van de cliënten geleerd, dat ik niet alleen sta in mijn kwetsbaarheid. Ik werk vanuit mijn hart en dat voelen cliënten snel. Dit schept een band. Ons werk als ervaringsdeskundige zit 'm vaak in kleine dingen, die ertoe doen.


Even voorstellen;

Leon

Welke ervaring neem je mee?
Ik werk sinds 2015 in dit team. Na mijn HBOV-diploma, behaald in 1990, ben ik na wat omzwervingen, terecht gekomen op de PAAZ van het St. Annaziekenhuis. Hier heb ik 8½jaar met veel plezier gewerkt en veel verschillende ziektebeelden gezien. Ik heb daarna de overstap gemaakt naar de GGzE, eerst op Centraal Specialistische Zorg op verschillende groepen gewerkt en na 4 jaar de overstap gemaakt naar Beschermd Wonen. Daar heb ik 10 jaar met ASS-cliënten gewerkt. Sinds 2010 ben ik toen ook ambulant gaan werken. In die rol ben ik ook nog een paar jaar gedetacheerd geweest bij het Centrum Autisme. Na de herindeling van alle Boeiteams ben ik, via team Woensel Zuid en team Valkenswaard, uiteindelijk hier terecht gekomen.

Wie ben jij naast je werk als ambulant begeleider?
Ik ben graag bezig met allerlei klussen, maar tuinieren heeft toch wel mijn grote voorkeur. Hier kan ik veel vrije tijd mee doorbrengen. Daarnaast heb ik natuurlijk nog een gezin en een hond en ik speel graag een potje tennis met mijn tennismaten. Ik heb ook nog een motor in de schuur staan, die al jaren stil staat, maar die wil ik na een grote onderhoudsbeurt toch weer eens gaan berijden.

Wat kenmerkt jou in je werk als hulpverlener?
Ik ben rustig en heb in de begeleiding veel geduld, daarom klikt het denk ik ook vaak wel goed met ASS-cliënten. Ik vind het belangrijk dat cliënten hun eigen keuzes maken, dus zelf aangeven wat ze willen en ik probeer hen daarbij zoveel mogelijk te steunen. Ik zie mijn rol dus voornamelijk als coach, maar als het nodig is dan zal ik ook wel zaken overnemen.

Wat leer jij van je werk?
Ik heb veel verschillende ervaringen opgedaan in de jaren dat ik dit werk doe en heb altijd veel voldoening uit mijn werk gehaald. Ik word er blij van als ik wat voor anderen kan betekenen en zie dat mijn aanpak en ondersteuning tot veranderingen leidt. Ik laat iedereen in zijn waarde en heb respect voor de ander, omdat ik gezien heb dat je soms door onvoorspelbare gebeurtenissen, ineens heel anders in het leven kunt komen te staan

Even voorstellen;
Marieke

Welke ervaring neem je mee?
Ik ben sinds 2018 werkzaam binnen GGzE de Boei. Ik heb gewerkt op de inloop groepen en daarna als ambulant begeleider. Op dit moment ben ik werkzaam als GGZ Agoog persoonlijk begeleider niveau 5 in team De Boei A2 Zuid. Hiervoor heb ik gewerkt met gehandicapten en meerdere jaren met dak- en thuislozen.

Wie ben jij naast je werk als ambulant begeleider?
Ik geniet van dagjes weg en weekendjes weg! Lekker wandelen in de natuur of dansen op een festival. Samen met de kindjes bezoek ik regelmatig museums en ontdekken we allerlei nieuwe dingen. Meerdere malen per week ben ik te vinden op de sportschool, daar doe ik fitness en groepslessen.

Wat kenmerkt jou in je werk als hulpverlener?
Wat ik belangrijk vind is openheid, eerlijkheid en duidelijkheid. Je weet altijd waar je aan toe bent. Samen kijken naar de kwaliteiten en de kracht staat voorop. Niemand is meer of minder, we zijn allemaal gelijk. Erg fijn als er een vertrouwensband opgebouwd kan worden, waardoor je met elkaar mooie dingen kan bereiken. En daar heb je elkaar voor nodig.

Wat heb jij geleerd van je werk?
Elke dag is een nieuwe dag vol met mogelijkheden en kansen. Samen het proces aangaan en iemand in zijn of haar waarde laten. Iedereen is gelijk, en het mooie is dat je van elkaar kan leren. Humor is belangrijk en vooral het weten wat je aan elkaar hebt. Dat heeft tijd nodig maar die mag er ook zijn. Iedere dag leren we bij!

Even voorstellen;
Natasja

Welke ervaring neem je mee?
In 2012 ben ik afgestudeerd voor Sociale Studies, met als richting Sociaal Pedagogische Hulpverlening, aan de Fontys Hogeschool. Ik ben hierna werkzaam geweest in de gehandicaptenzorg en heb hier gewerkt met mensen met verschillende niveaus van verstandelijke beperkingen en ASS. Hier heb ik gewerkt tot ik mijn plekje binnen GGzE de Boei A2 Zuid heb gevonden sinds juni 2020.

Wie ben je naast je werk als ambulant begeleider?
Naast mijn werk ben ik partner van mijn man en moeder van 2 kinderen. Veel tijd gaat dan ook zitten in zorgen voor mijn gezin en dingen met hen ondernemen. Het creëren en ervaren van gezins-, familie- en vriendenherinneringen vind ik zeer waardevol in mijn leven.
Daarnaast vind ik het heerlijk om boeiende boeken te lezen, films en series te kijken, te reizen en ook nog wat proberen te sporten voor mijn gezondheid.

Wat kenmerkt jou in je werk als hulpverlener?
Ik ben een zorgzaam, geduldig, maar ook transparant en eerlijk persoon. Mijn contact is laagdrempelig en met een open houding. Hierdoor hoop ik dat mensen zich op hun gemak voelen. Ik vind het belangrijk om te kijken naar wat mensen zélf willen, kunnen en waar ze zelf in willen groeien. Ik beweeg hierin mee en stuur bij waar dit nodig is of wordt gevraagd.
In mijn begeleiding ben ik duidelijk en consistent, dit maakt mij betrouwbaar. Dit alles versterkt in mijn ogen de vertrouwensband.

Wat leer jij van je werk?
Ik leer om open-minded te blijven en me in te leven in anderen. Elk contact met iemand is anders omdat iedereen zijn eigen persoon is en mag zijn. Dit geld natuurlijk tevens voor mijzelf als hulpverlener, maar ook als persoon. Ik leer daarin ook dat ik mijn eigen krachten en valkuilen zo positief mogelijk in kan zetten in mijn werk en mijn eigen leven.

Even voorstellen;
Claudia

Welke ervaring neem je mee?
Sinds 2007 ben ik werkzaam bij de GGzE op verschillende plekken binnen de Boei. Een aantal jaren hiervan op een kleinschalige BW voor (jong)volwassenen met een ASS, aansluitend op een grootschalige woonvoorziening en binnen diverse teams die ambulante woonbegeleiding bieden.

Wie ben jij naast je werk als ambulant begeleider?
Moeder van een dochter van 4, partner. Ik kan mezelf helemaal verliezen in een goed boek of een goede film, de bios en de bibliotheek zijn dan ook mijn happy places. Ik ben graag in de natuur en geniet van een mooie wandeling.

Wat kenmerkt jou in je werk als hulpverlener?
Open- en eerlijkheid vind ik heel belangrijk, what you see is what you get. Ik wil naast de mensen die ik begeleid staan, niet voor of boven ze. Er is heel veel wat we van elkaar kunnen leren als we voor elkaars visie en ervaring open staan.

Wat leer jij van je werk en je cliënten?
Hoe veerkrachtig de mens is in moeilijke situaties. Dat er niet 1 goede manier is om naar een probleem of situatie te kijken. Humor en geduld!

Even voorstellen;
Beate

Even voorstellen;
Marleen