GGzE Nestor maakt werk van ouderenpsychiatrie

  • mei 2020
  • 716
Jaarverslag 2019

Januari 2019 is de nieuwe eenheid GGzE Nestor een feit. Alle expertise omtrent neuro- en ouderenpsychiatrie is samen gebracht in dit nieuwe onderdeel van GGzE.

Deze bundeling is hard nodig. Door kennis en zorg samen te brengen zijn we beter in staat om een passend zorgaanbod te bieden, wat goed aansluit op organisatorische- en maatschappelijke veranderingen en aansluit bij de zorg van ketenpartners.

Samenwerken

Samenwerking is een belangrijk onderdeel in de neuro- en gerontopsychiatrie ten behoeve van de zorg voor de individuele cliënt gezien de verschillende interacterende ziektefactoren waarvoor binnen GGzE aandacht is. Daarnaast is afstemming met externe ketenpartners die ook garant staan voor het ondersteunen van onze cliënten essentieel. Door het bundelen van de verschillende onderdelen in een eenheid binnen GGzE kunnen we de neuro- en gerontopsychiatrische kennis optimaal tot zijn recht laten komen. Innovaties en optimalisaties komen makkelijker tot stand in een eenheid die specifiek gericht is op de zorg voor cliënten met geronto- of neuropsychiatrische problematiek. Daarnaast zal de nieuwe eenheid GGzE Nestor een herkenbaar onderdeel vormen binnen GGzE en naar buiten ten behoeve van ketenpartners.

De maatschappelijke tendens is dat cliënten steeds langer thuis moeten blijven wonen. Hulp moet sneller, efficiënter en dichter bij huis geregeld worden en er zijn minder opnamevoorzieningen. Het is echter bekend dat psychiatrische problemen, meer nog dan somatische problemen, een negatief effect hebben op welzijn en kwaliteit van leven van cliënten en hun naasten. Ze vormen daarmee een bedreiging voor de zelfredzaamheid en het 'langer thuis blijven wonen'.

Op langere termijn zullen betere ketensamenwerking, innovatie en synergie bijdragen aan een gezonde, bruisende en duidelijk herkenbare eenheid Neuro- en Gerontopsychiatrie. Binnen en zeker ook buiten GGzE.

Beste mensgerichte zorg

We hebben unieke expertise in huis voor ouderen met psychiatrische problemen. En ook aan hen willen we de beste mensgerichte zorg bieden. Dat doen we door ons intern optimaal te organiseren, te verbinden en onze expertise zichtbaar en bereikbaar te maken voor ketenpartners.

Meer over GGzE Nestor >